N/A
A pályaudvar lovagja

A pályaudvar lovagja

A pályaudvar lovagja
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
12
Szereplők (12)
4
Képek (4)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A hatalmas fővárosi pályaudvar állandó hangzavarában egy ember érzi valóban otthon magát: Spéci. A férfi afféle mindenes mesterember a Keletiben: magáénak érzi ezt a zűrzavaros világot, s szinte felelősnek mindenkiért, akit sorsa idehozott. És változtatni akar a megváltoztathatatlanon: egy segédet betanítani; megbékíteni boldolgtalan pénztáros kisasszonyt; felkutatni elveszett csomagot; otthontalan lányt szálláshoz juttatni. De minden balul sül el. A csalódott férfi azonban nem veszíti el hitét önnön "hivatásában": lovagja lesz minden elesettnek "hűbéri birtokán", a pályaudvaron.

Forgatókönyvíró: Gara János
Ország: Magyarország
Premier: 1992.11.30.
 
2019.05.26 Berto49

legújabb vélemény

Aki soha nem hagyja el a pályaudvart

A hétfőtől (2019-05-27) újraműködő felújított Keleti pályaudvar 1993-as állapotában játszódó tévéfilm, amelyben nem a történet, hanem a szereplők fantasztikus játéka dominált. Spéci alakjában Eperjes Károly brillírozott. Mellette nekem a gyászruhás nő szerepében Bánfalvy Ágnes alakítása tetszett a legjobban. Viszonylag rövid szerep, de tökéletes volt a felhasznált színészi kelléktár. Ahogy tipegett a titokzatos tartalmú csomaggal, majd amikor kiderült, hogy mit tartalmazott, frenetikus hatást ért el. Spéci szimbolikus jelentéssel bíró görkorcsolyázása magasabb régiókba emelte a darab mondanivalóját. Mennyire hiányoznak mostanában a hasonló jó tévés néznivalók!

0
 
2015.07.21 quentin

Nagyon klassz film. Én a szívembe zártam Eperjesnek ezen alakítását is. Imádom a pályaudvarokat, rengeteget tudnának mesélni...emberi történeteket. :)

0
 
2017.02.10 danny

Hát, hihetetlen hogy elrepült az idő, akkor voltam kamasz és imádtam a Keletiben lógni. Valami olyan különös varázsa volt, olyan emberi arca ahogy lassan pusztult körülötte minden anno... tetszik ez a film, kicsit emléket állít az emlékeimnek.

0