67% 54 szavazat
A tökéletes csapat

A tökéletes csapat

The Perfect Game
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

1957-ben egy csapat ágrólszakadt mexikói gyerek azzal döbbentette meg a világot, hogy sorban 13 baseballmeccset nyert meg az amerikai ifjúsági bajnokságban, ami példa nélküli eredmény a sportág történetében. A srácok egy katolikus pap és egy jobb napokat látott baseballbajnok vezetésével végigjárják a déli államokat, ahol minduntalan szembe kell nézniük az előítéletek és a hátrányos megkülönböztetés következményeivel, miközben a pályán újra és újra sikerül fölébe kerekedniük ellenfeleiknek. A film megtörtént események alapján készült.

Forgatókönyvíró: W. William Winokur
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Mexikó
Premier: 2009.03.21.
 
2021.01.28 Zoltán384279

legújabb vélemény

Isten küldte!

Azt hiszem, akkor láttam először ezt a filmet, mikor megjelent. Akkoriban persze semmit nem tudtam a baseballról, de már akkor is nagyon tetszett. Gyerekek, akiknek van egy álmuk, akiket rendbe kell szedni, akiket megbélyegeznek. Ez már magában megkapó. Azóta a baseball lett az egyik kedvenc sportom. És a film segített sok dolgot megérteni. Jobban értem a filmet és a játékot is. Havonta legalább egyszer megnézem, és mindig mond valami újat. Bár nem vagyok vallásos, azt mondom: ezt a filmet "Isten küldte", ahogy a labdát a gyerekeknek. 10 csillagos.

0
 
2015.10.12 pepmed

Nagyon kedves és megérintő történet, amit bármikor meg lehet nézni. A film képi világa is szerintem nagyon rendben van. Bár számomra a gyerekszínészek nem voltak kifejezetten szimpatikusak, nem tudom, hogy releváns elvárás-e mindez, de így gondolom.

0
 
2015.03.12 jaszon

A történet egyszerű, mint a bot. Ebből a szempontból nálam leiskolázott a film, ugyanakkor annyira jó hangulata van az egésznek, hogy szerintem bármikor elő lehet húzni és újra megnézni.

0

A film összbevétele 3 878 993 dollár volt (imdb.com).

#1