Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
69%

Ádám bordája (1949)

Adam's Rib
Filmadatlap
 
26
Szereplők
Vélemények
6
Képek
Videók

Galéria (6)

 

Madge Blake filmes debütálása.

(dulkap)
 

Marvin Kaplan filmes debütálása.

(dulkap)
 

A forgatás alatt Katharine Hepburn és Spencer Tracy külön otthonban laktak, ami szokásukká vált közös utazásaik során. Ez hozzájárult ahhoz, hogy megőrizzék évtizedes kapcsolatukat anélkül, egyetlen botrányhír is megjelent volna a sajtóban róluk.

(dulkap)
 

Katharine Hepburn állítólag arra kérte George Cukort, hogy közös jeleneteikben Judy Hollidayra fókuszáljon a kamerával, nem csak azért, mert rajongója volt a friss filmes Hollidaynek, hanem abban reménykedett, hogy a Stúdiónak is fel fog tűnni, hogy Holliday milyen fantasztikus és hátha neki adják a a Broadwayen nagy sikerrel vetített Born Yesterday (1950) filmes főszerepét. Működött a dolog.

(dulkap)
 

A filmet majdnem teljes egészében New York Cityben forgatták.

(dulkap)
 

Spencer Tracy ragaszkodott hozzá, hogy ő kapja a legnagyobb gázsit. Amikor a producerek megkérdezték, hogy hallott-e arról, hogy "hölgyeké az elsőbbség", Tracy így válaszolt: "Ez egy film, nem egy kib.szott mentőcsónak".

(dulkap)
 

Judy Holliday egy korai monológja közben Katharine Hepburnnel láthatóan reszket. Ez nem volt benne a forgatókönyvben, hanem valódi remegés volt, ugyanis Judy Holliday annyi izgult, hogy Katharine Hepburnnel játszhat.

(dulkap)
 

Katharine Hepburn és Spencer Tracy 6. közös filmje.

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 22. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)