Véleményem szerint nem egy világmegváltó filmről van szó de szerencsére nem is egy átkozottul rosszról. Bőven üti az elmegy kategóriát éppen csak hogy lemaradt arról, hogy jónak számítson. Egyszer nézős típus.
Maga a film kétségkívül korszakalkotó és a maga nevében, korában igazán kitűnő. Nagyon tetszik a filmben szereplő helyszínek és szereplők szimbolikus mögöttes jelentése. Szórakoztató, igényes film, de sajnos a kiszínezett változattal - azt láttam elő... Több
Egy szerelmi történet, ami nem különleges. Az ábrázolt kor, a helyszín, a szereplők játéka teszi utánozhatatlanul különlegessé.
Időtlen, egyedi és megismételhetetlen kalsszikus, maga a filmes csoda. Bogart es Bergman annyira zseniálisak, hogy minden perc ajándék az emberiségnek, amit ebben a filmben töltöttek. Az első perctől az utolsóig szép, magával ragadó, szívet melengető alkotás.
Nem véletlen számít akkora kultfilmnek, a klasszikusok közül szerintem is kiemelkedő alkotás. Ebből a korszakból Bogart volt a kedvenc színészem, és ebbe is nagyon odarakja magát.
Ez a nagyon nagyon régi romantikus -háború s dráma Humphrey Bogartal egy igazi örök klasszikus, szerelemmel, érzelmekkel dusitva a háború korában játszódik! :)
Az IMDb-listáján is igen előkelő helyen szereplő Casablanca igazi klasszikus, amely méltán számít sokak kedvenc filmjének. Annak ellenére, hogy nem mai darab, még most is élvezetes szórakozást nyújt.
Örök klasszikus, amelynek külön érdekessége, hogy szerelmi háromszöget egészen az utolsó pillanatig nyitva hagyják. Nem is a mondanivalója, hanem a pazar szereposztása miatt tetszik. Még a kisebb szerepeket is igazi nagyágyúk játsszák. Kötelező darab.
Annyira egyszerű és letisztult a feldolgozása és mégis egy igazi klasszikus ahol a karakterek és a történet megfog, magával ragad és elbűvöl. Legalább egyszer látni kell.
Klasszikus, időtálló romantikus film. Nagyon profik a szereplők, jól alakítják a karaktert. Többször is nézhető, mai filmekkel vetekszik. Profi film, profi rendezés.
Legendás, nagyhírű, sőt világhírű film ez. Bár ez a fiatalabb nemzedékének már talán nem jelent olyan sokat mint akkoriban. Gyönyörű környezetben játszódik és a színészek isteniek játszák a szerepüket. Kicsit néhol túl nyers de ez nem von le a film élvezeti értékéből, sőt, ez adja meg a film tipikus hangulatát.