Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Casablanca (1942)

Casablanca
Filmadatlap
 
31
Szereplők
34
Vélemények
59
Képek
4
Videók

Galéria (59)

Humphrey Bogart
Ingrid Bergman
Ingrid Bergman
Claude Rains
Paul Henreid
Humphrey Bogart
Ingrid Bergman
Sydney Greenstreet
Humphrey Bogart
Sydney Greenstreet
Paul Henreid
Ingrid Bergman

Videók (4)

 
Timon   2019. 12. 31.

legújabb vélemény

0

Egyik kedvenc filmem Ingrid Bergman-tól.Imádok egy film drámai közegében elmélyülni,valamint a történelmi részeket felidézni.A huszadik század a kedvenc részem töriből,és a hangulata tökéletesen megvolt,sőt ahogy egyre drámaibbá vált ahogy a történet... több»

 
erare   2015. 02. 20.

0

Legendás. Varázslatos. Egyedi és megismételhetetlen. Az a mozdulat, ahogyan Bogart rágyújt a filmben, vagy az a kecses, törékeny mozdulat, ahogy Bergman félszegen rápillant... Látni kell.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Ez volt az a film ahol megismerhettem Humphrey Bogart játékát és azt kell mondjam, hogy magasan a legjobb színész ebben a filmben. Tökéletesen illik rá a szerep és ez nagyon jól állt a filmnek.

 
Berto49   2016. 12. 04.

0

Szinte új filmként néztem meg a színezett változatot, elsősorban a színészek, másrészt a kedvelt magyar szinkronhangok (Kálmán György, Váradi Hédi, Avar István, et al.) miatt. Minden tekintetben élmény volt, igazi filmklasszikus, nálam helye van a to... több»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 03.

0

Casablanca a második világháború idején a remény és az újrakezdés oázisa volt. Michael Curtiz filmje filmje egyfajta párhuzamot húz a filmben az akkori helyzet és a szereplők lelki állapota közt. És elég jól teszi. Igaz nem a legpörgősebb és érdekfes... több»

 
beero88   2015. 12. 12.

0

Véleményem szerint nem egy világmegváltó filmről van szó de szerencsére nem is egy átkozottul rosszról. Bőven üti az elmegy kategóriát éppen csak hogy lemaradt arról, hogy jónak számítson. Egyszer nézős típus.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

0

Maga a film kétségkívül korszakalkotó és a maga nevében, korában igazán kitűnő. Nagyon tetszik a filmben szereplő helyszínek és szereplők szimbolikus mögöttes jelentése. Szórakoztató, igényes film, de sajnos a kiszínezett változattal - azt láttam elő... több»

A film összbevétele 4 374 761 dollár volt (imdb.com).

 

A fekete zongoristát alakító Dooley Wilson a valóságban egyáltalán nem tudott zongorázni, dobos volt. A jeleneteinél csak imitálta a zongorázást, valójában egy profi zongorista játszott helyette, gyakran egy függönnyel eltakartan.

(Filmelemző)
 

Az egyik párizsi jelenet során jól látható, hogy amikor Rick autóval viszi Ilsát, a kormány a jobb oldalon található. A gond ezzel csak az, hogy akkoriban Franciaországban a kormánykerekek az autó bal oldalán voltak elhelyezve.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film kicsit több, mint három millió dolláros bevételt produkált, amivel az 1942-es év hetedik legjövedelmezőbb filmje lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A BBC listája szerint a 9. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 3. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
 
Mi a titka? Talán a sokértelműség. Melodráma, kalandfilm, sztárparádé, háborús sztori – meg mi még. Köztudott, hogy a forgatás során még a főszereplők se tudták, mi lesz a vége. több»