Játssz egy 32" LG LED televízióért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
90

Casablanca

(Casablanca)
 
31
30
42
12
 
erare   2015. 02. 20.

Legendás. Varázslatos. Egyedi és megismételhetetlen. Az a mozdulat, ahogyan Bogart rágyújt a filmben, vagy az a kecses, törékeny mozdulat, ahogy Bergman félszegen rápillant... Látni kell.

 
Deku   2017. 07. 10.

Ez volt az a film ahol megismerhettem Humphrey Bogart játékát és azt kell mondjam, hogy magasan a legjobb színész ebben a filmben. Tökéletesen illik rá a szerep és ez nagyon jól állt a filmnek.

 
Berto49   2016. 12. 04.

Szinte új filmként néztem meg a színezett változatot, elsősorban a színészek, másrészt a kedvelt magyar szinkronhangok (Kálmán György, Váradi Hédi, Avar István, et al.) miatt. Minden tekintetben élmény volt, igazi filmklasszikus, nálam helye van a top tenben! Örülök, hogy megszereztem. Bergman szépsége továbbra is elbűvölt.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Maga a film kétségkívül korszakalkotó és a maga nevében, korában igazán kitűnő. Nagyon tetszik a filmben szereplő helyszínek és szereplők szimbolikus mögöttes jelentése. Szórakoztató, igényes film, de sajnos a kiszínezett változattal - azt láttam először - nagyon nem voltam kibékülve, teljesen jó ez a film szürkeárnyalatosban, nem kell színezgetni feleslegesen :( Egyébként tetszett.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

Nem véletlen számít akkora kultfilmnek, a klasszikusok közül szerintem is kiemelkedő alkotás. Ebből a korszakból Bogart volt a kedvenc színészem, és ebbe is nagyon odarakja magát.

Humphrey Bogart
Ingrid Bergman
Ingrid Bergman
Claude Rains
Paul Henreid
Humphrey Bogart
Ingrid Bergman
Sydney Greenstreet
Humphrey Bogart
Sydney Greenstreet
Paul Henreid
Ingrid Bergman
 
Minden idők legjobb romantikus filmje, kötelező darab!
 
Egy-egy mondattal többet mondanak el ezekről, mint mások egy egész filmmel. A dialógusok hol könnyeden cinikusak, hol szívbemarkolóan érzelmesek, esetenként maróan gúnyosak. A jelenetek egy pillanat alatt váltanak szimpla beszélgetésből lélekemelően forradalmi hevületbe, majd kegyetlenül realistába, mégsem érezzük mesterkéltnek, sőt csak előremozdítják a cselekményt. Üresjárat szinte nincs is a filmben, minden mozzanatnak jelentősége van.
 
Mi a titka? Talán a sokértelműség. Melodráma, kalandfilm, sztárparádé, háborús sztori – meg mi még. Köztudott, hogy a forgatás során még a főszereplők se tudták, mi lesz a vége.
 

Az egyik párizsi jelenet során jól látható, hogy amikor Rick autóval viszi Ilsát, a kormány a jobb oldalon található. A gond ezzel csak az, hogy akkoriban Franciaországban a kormánykerekek az autó bal oldalán voltak elhelyezve.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film kicsit több, mint három millió dolláros bevételt produkált, amivel az 1942-es év hetedik legjövedelmezőbb filmje lett.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A BBC listája szerint a 9. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.