Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
1
Képek
Videók

 
Berto49   2019. 11. 11.

legújabb vélemény

Tragikus románc

A rendező, Lewis Milestone e film előtt már rendezett egy nagy sikerű Oscar-díjat nyert darabot Remarque egy másik műve alapján, amelynek a címe: „Nyugaton a helyzet változatlan” (1930). A történet, ahogy a cím is utal rá Párizsban játszódik, eléggé melodramatikus ízekkel, amely elsősorban a két főszereplő játéka miatt érdemes a megtekintésre. Ugyanakkor Charles Laughton - epizódszerepben - félelmetes alakítást nyújt a német Haake megtestesítőjeként. A sötét, esős jelenetek mintegy előképét nyújtják a közelgő II. világháború okozta szörnyűségnek, amikor az egész világ és benne Párizs újra a háború martalékává vált.

A film összbevétele 1 400 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ingrid Bergman és Charles Boyer nem először játszottak együtt. Az egyik leghíresebb, teljesen más műfajú filmjük a „Gázláng” (1940), amely Bergman számára az első Oscar-díját jelentette.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.