Vagy Elfújta a szél? Már nem is tudom. Amit tudok, az, hogy a távolkeletiek hiába próbálják utánozni a kultúránkat, a történeteik akkor is mindig olyan fura tálalásúak, valahogy érződik rajtuk a bonsai-zen-rizs-aikidó szósz. Lehet, hogy egy európai ... Teljes kritika
Először is: Miért lövitek le többen is a poént a leírásotokban azok számára, akik még nem látták a filmet? Nagyon ideges lennék, ha nézés előtt akartam volna véleményt olvasni a filmről, és ilyen verébbarcúak tönkretették volna előre az élményt. Nagyon sokadik eset, amit látok, muszáj szóvá tenni. A filmről: Sokan utálják, nem igazán nyerte el a nagyközönség tetszését. Nekem bejött, mert díjazom, hogy mer kreatív lenni. Emellett látványos és néhol izgalmas is volt. Nem ez a legjobb koreai film, amit láttam, de január első napjaira itthon pihenve teljesen jólesett. Lekötött, szórakoztatott, még kicsit többről is szólt, mint amire számítottam.
Azért ez tényleg fura! A nagy, és komolyabb létszámmal bíró filmkritikai oldalakon a film 5,4/10-en áll, itt meg 92%-on! Hogy mi? És miért? Ingyenreklám? Utálok kritizálni egy filmet, de ezt az übergagyi f..t nem tudtam végignézni, pedig a koreai f... Teljes kritika
Egy meghökkentő műfaji vezércsel alkalmazásával egy klasszikus katasztrófafilmként induló, majd váratlanul sci-fi thrillerbe átcsapó produkció zavarja össze a nézőt „A nagy árvíz” című koreai filmben. A történetvezetés formabontó, így a végeredmény is igen megosztó lehet. A látványvilág (a folyamatosan emelkedő vízszint, az apartmanház pusztulásának bemutatása), a vizuális megjelenítés lenyűgöző. Sajnos a 106 perc játékidő alatt a történet túl bonyolulttá válik, néha hosszabbnak érződik a kelleténél, majd a műfajváltások miatt a cselekmény szétesik. Marad egy feszes katasztrófafilm és egy bonyolult sci-fi thriller. A látványos jelenetekből átcsúszunk, belekényszerülünk egy labirintustörténetbe, amiből hiányzik a logikai átláthatóság, tisztaság. Az alkalmazott időhurok-elemek frusztrálóak, magyarázat nélkül maradnak. A sok tudományos és filozófiai kérdést feszegető dilemma (anyaság, mesterséges intelligencia, túlélés), válasz nélkül marad, és sajnálatos módon hazavágja az élményt.
Aki egy egyszerű katasztrófafilmet vár, az lehet hogy csalódni fog, de aki egy érdekes sci-fit, ami sok filozófiai kérdést is felvet, annak tetszeni fog.
Ahogy előttem is írták, a látvány az valami fantasztikus, ilyen típusú filmet nem nagyon láttam még. Persze nem érti az ember az elején, hogy mi is történik, ilyen a valóságban nem fordulhat elő, hogy ennyi víz jön és a szintje meg is marad, nem húzó... Több
A rengeteg kommentet olvasva, én megértem, hogy köznépi harag zúdul a sorozatra, de azért kezeljük helyén a dolgokat, mert attól függetlenül, hogy az alapkoncepció valahol az elején elcsúszott, szerintem nem annyira rossz. Rengeteg rossz filmet tudnék mondani, ami ennél sokkal de sokkal rosszabb. Az alap jó ötlet, de a megvalósítása valahol elcsúszott, és sajnos katyvasz lesz a film végére. Egyszer megnézed, és örökre elfelejted.
A film közepétől lehet tudni, hogy ez egy szimulációs film, ami egy program önfejlődéséről szól. De látom, sokaknak a kommentszekciókban nem esett le, és ezért van a film ennyire leértékelve.
A látványvilág, a vizuális megjelenítés lenyűgöző, de ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Ez mennyire rossz. 20 percig sem kötött le, de addig adtam neki esélyt. 2x is. 3/10