Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
12
Vélemények
12
Képek
4
Videók
 
mamiéstöti2   2019. 02. 08.

Egy újabb témájú sci-fi, ami nekem kimondottan tetszett és megható is volt számomra. A megoldást pedig sejteni lehetett.

 
dailyfilmsan   2018. 09. 20.

Nem mondom, hogy szenvedés volt a film. Mégis könyörgöm kik írták és készítették ezt a filmet. Megsajnáltam a színészeket hogy ennyire hülye, eszetlen karaktereket kellett játszaniuk. Megérkezik a sejtelmes köd, menekülnek tőle, datálják hogy halált okoz ... de mire föl?!?!?! egy olyan jelenet nincs a filmben hogy a füstben fetrengőkhöz odamegy egy élő és megnézi a pulzusát. A két főhősünk megérdemelték volna az azonnali halált komolyan elmennek egy helyre lényegtelen (nem spoilerezek nézd meg a filmet ha érdekel ) egyiküknek nem jut eszébe összeszedni egy motort, vagy egy biciklit hogy gyorsabban haladjanak és több oxigén maradjon a visszaútra.... Vagy egy másik opció : a tetőkön menni oxigénpalack nélkül és ahonnan nem tudnak tovább menni onnantól használni a palackot. Útközben találkoznak egy veszett kutyával ami csodás módon immunis a füstre és meg akarja őket enni. Na ez a legizgalamasab jelenet amitől feljebb mehet 100/50-ről a pulzusszám, és még ez is bugyutaság mert mindenki bekómált a füsttől csak az az egy nagyon nagy fogakkal rendelkező németjuhász kutyuli ami emberi húsra feni a fogát, na ő pláne nem tud megpusztulni a füst belégzésétől. Rengeteg ilyen elcseszett inlogikátlan cselekmények sokasága a film. az elején még próbáltak értelmes mondandót mondani de a végére még a narratíva is gyílkolta saját magát. Nagyon rossz volt és nem azt mondom, mert nehéz egy ilyen helyzetben jót csinálni mert lássuk be mérges gáz meg egy steinenberg-szindrómás kislány most mi lesz itt az izgalom?!?!?! Valójában megpróbálták de bár ne tették volna, mert ez egy nagyon de nagyon rossz pont az önéletrajzban mind a készítőknek és a szereplőknek is hogy ezt elvállalták. Egyedüli + pont az öreg házaspárnak miattuk kap csak gyenge értékelést a film és nem rosszat.


 
alexxx   2018. 05. 10.

Nem rossz film az Egy lélegzetnyire, de igazából semmi maradandót nem tudott nyújtani. Nálam tökéletesen belesimul az egyszernézős kategóriába, viszont ennél valamivel többet vártam. Ígéretes dráma, közepes kivitelezéssel, röviden így tudnám összefoglalni.

 
MMcFly2015   2019. 01. 27.

Aki elkezdi a filmet bizonyára tudja, hogy nem egy amerikai szuperprodukciót láthatunk, ez főként egyhelyszínes (illetve annak környékét bemutató) dráma, a kataszrtófafilmes látványvilág helyett. Ha ennek tudatában sikerül megtekinteni, akkor a játékidőnek hála egy egyszerű de elfogadható filmet élvezhetünk. Ami kifejezetten tetszett, mikor gázpalackkal lemennek az utcára... Nagyon hatásos módon tárják elénk az apokalipszis előszobáját, és ebből eredően a túlélésért való küzdelmet. Gondolok itt pl.: a tetőn talált gázpalackért folyó küzdelemre. Felülnézetekkel próbálják a látványt erősíteni, de nagyon műnek hatott az a ,,tájkép" és sajnos a film sokszor erőlteti ezt a képet. A főszereplőkért nem tudtam izgulni, ugyanis ,,apa-anya" olyan rideg, hogy játékaikból nem jöttem volna rá: házasok. A film lezárása kivételével ezek mellett az apró hibák mellett is, engem lekötött a film, sok lehetőséget kihagytak, de 80 percig képes lekötni az ember figyelmét. A finálé viszont nem hagyja, hogy az ,,átlagos" besorolásnál jobbra értékelhessem.

 
szabomarc   2019. 01. 05.

Nem láttam még nagyon ezelőtt ilyen jellegű francia filmet, így nem tudtam mit várjak. Szerintem viszont bárki nyugodt szívvel kezdje el, a történet akármennyire is baromságnak tűnik, érdekes problémakört vet fel. Szép a történet, szerintem jól is játszott benne mindenki, ajánlani tudom.

Romain Duris
Olga Kurylenko
Romain Duris
Olga Kurylenko
Romain Duris
Fantine Harduin
Olga Kurylenko
Fantine Harduin
Romain Duris
Olga Kurylenko
Romain Duris
Olga Kurylenko
Olga Kurylenko
Olga Kurylenko
Romain Duris
 
A franciák sok zsánerben otthon vannak, de a katasztrófafilm biztosan nem hazai pálya a számukra. Daniel Roby filmje inkább tűnik a hollywoodi tesófilmek másolatának, mint friss, újító szándékú, európai válasznak az amerikaiak dominanciájára. több»
 
Az Egy lélegzetnyire című film tökéletes példája annak, hogyan kell egy érdekes alapötletből teljesen sótlan végeredményt kreálni. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.