N/A
Doktor Senki

Doktor Senki

Doktor Senki
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
14
Szereplők (14)
Képek
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Schenk I. János kistisztviselő életének nagy álma az újságírás. Egy napon - különös véletlen következtében - teljesül az álom és Schenk I. János - alias Doktor Senki - a Függetlenség című ellenzéki orgánum tulajdonosa és főszerkesztője lesz. Az események… Több


Rendező: Málnay Levente
Forgatókönyvíró: Málnay Levente
Ország: Magyarország
Premier: 1977
 
2019.05.18 Berto49

legújabb vélemény

Lökhajtásos karrier

Schenk I. János (Oszter Sándor) egy 26 éves takarékpénztári tisztviselő. Egy véletlen folytán kitör a csinovnyik létből, fokról-fokra lép előre, a határ szinte a csillagos ég. Kaméleon természetével minden körülményhez alkalmazkodik, bevetve jóképűségét is, egy befolyással bíró asszony szerelmét elnyerve. A XIX. század utolsó évtizedében játszódó történet a korabeli társadalmi állapotok erős kritikája. Sajnos ez az 1977-ben készített TV-film valósággal kilúgozta az először 1918-ban megjelent regény cselekményét, csak a szikár vázát adta vissza a gyilkos humorú írásnak. Üdítő színt jelentett benne két Malgorzata keresztnevű lengyel színésznő szereplése. A szerző írása alapján készült „Dollárpapa” című film sokkal jobban sikerült. Rengeteget füstöltek benne, annyit szivaroztak és cigarettáztak, hogy erős a gyanúm, hogy valamilyen dohánygyár szponzorálta. Megnézése után a tömény „kiáramlott” füst miatt ki kellett szellőztetni a szobát.

0
 
2018.01.16 fester

Nehéz igazából ezen a filmen fogást találni, főleg mivel a történet annyira feszes, hogy egy kettőspontot sem lehetne elvenni belőle. Rendkívül sűrű az egész. Éppen ezért egész biztos érdemes többször is megnézni.

0
 

Gábor Andor „Doktor Senki” című regénye alapján készült. Szerző: Berto49

#1