Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Tánc az élet (2022)

En corps
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

Videók (2)

 
István   2023. 02. 06.

legújabb vélemény

0

Talán egy kicsit túlságosan is művészieskedőre vették ezt a hangulatot, de ettől függetlenül nagyon ott van.

 
stif   2023. 02. 05.

0

Mondanám. hogy egy remekmű, de annyira nehezen emészthető a történet. Nekem ennél sokkal jobban rá kellene hangolódnom egy ilyen alkotásra.

A film összbevétele 10 113 486 dollár volt (imdb.com).

 

Cédric Klapisch rendező régóta szenvedélyesen szereti a táncot. 2010-ben dokumentumfilmet rendezett Aurélie Dupontról, a Párizsi Opera balettjének sztár táncosáról Aurélie Dupont danse l'espace d'un instant (2010) címmel. Ezután megpróbált vele filmet forgatni, de a projekt végül meghiúsult.

(csd)
 

Cédric Klapisch rendező véletlenül találkozott François Civil színésszel egy nyaralás során. Civil frizurája adta neki az ötletet egy újkori gyógytornászhoz, akit Brad Pitt karaktere ihletett az Égető bizonyíték (2008) című filmből.

(csd)
 

A nyitójelenet 15 percig tart, és gyakorlatilag nincs benne párbeszéd.

(csd)
 

Cédric Klapisch eredetileg egyedül akarta megírni a forgatókönyvet a koronavírus-járvány alatt, de arra jutott, hogy túl sűrű és bonyolult a történet. Így bevonta gyakori munkatársát, Santiago Amigorenát, bár vonakodva, mivel Amigorena nem sokat tudott a táncról.

(csd)
 

Hofesh Shechter táncos, koreográfus és zeneszerző saját szerepet játszik a filmben. A zene nagy része a Political mother: The Choregrapher's Cut című műsorából származik.

(csd)