63% 27 szavazat
Fűszer és csemege

Fűszer és csemege

Füszer és csemege
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
14
Szereplők (14)
Képek
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Letűnt világról, egy pesti kereskedőcsalád életéről szól a Csathó Kálmán színdarabja nyomán készült film. Puskás Aladár és üzlete a kereskedők mintaképe ám fia szégyenli ezt a társadalmi rangot. Csak a pénz, a birtok és a lovak érdekli. Az öreg jobb keze a paraszti sorból fölkerült kereskedősegéd, a fiatal Mácsi Márton. Amikor az öreget szélütés éri, megmenti könnyelmű és eladósodott fiától a boltot és az öreg lánya, Vilma jövőjét azzal, hogy üzleti és házassági kapcsolatra lép a lánnyal.

Rendező: Ákos Ráthonyi
Forgatókönyvíró: Csathó Kálmán, Kolozsvári Andor
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1940.01.29.
 
2020.04.06 Timon

legújabb vélemény

Már láttam néhány jó régi magyar filmet,de ez...Ez egy gyöngyszem.Szinte szívszorító volt az a rész ahol a bolt jövőjéről volt szó,meg izgalmas az egész bonyodalma,de a legjobb a végén a mindent eldöntő fordulatos jelenet volt.Akadt azonkívül még néhány szellemes rész is.

0
 
2016.04.29 Cordelia Bennett

Szívmelengető látni a vérbeli kereskedőt, akinek a vevő elégedettsége mindennél fontosabb, aki hivatásnak tekinti a munkáját. Elbűvölő a régi üzlet berendezése, a céges csomagolópapír, a fehér, vasalt köpenyben dolgozó eladók sürgölődése.

0
 

A filmet Ráthonyi Ákos rendezte, Puskás Aladárt Somlay Artúr a feleségét Vízváry Mariska játszotta.Szerző: seamandarin

#1