49% 27 szavazat
Glamour

Glamour

Glamour
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
15
Szereplők (15)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A film középpontjában az Apa áll, aki egy álmot lát, amely egy bolondos terv végrehajtására sarkallja. A terv lényege, hogy az eljövendő utódok érdekében "vérfrissítésre" van szükség. A megoldás az üzlet régi barátja, a Házasságközvetítő képében jelenik meg: megismerkedik egy német leánnyal, a találkozásból szerelem születik. A kor és a törvények nem teszik lehetővé szerelmük beteljesülését, a házasságot. A család jogtanácsosának javaslatára egyetlen kiút marad, ha az Apa törvényesen meg akar házasodni - a jövendőbelije német birodalmi állampolgár, ő pedig a sémi fajhoz tartozik -, a lánynak először el kell válnia. Tehát találni kell egy Álférjet. A papa engedélyével végül sor kerülhet az esküvőre.

Forgatókönyvíró: Gödrös Frigyes
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2000.10.19.
Cserna Antal
Ónodi Eszter
Eperjes Károly
Ónodi Eszter
Eperjes Károly
Eperjes Károly
Ónodi Eszter
Eperjes Károly
Ónodi Eszter
 
2016.10.12 daniel52

legújabb vélemény

Eperjes Károly alakítása valahogy nekem nem annyira jött be. Ónodi Eszter szerepe is valahogy olyan élettelen. Nekem ez egy nagyon tipikus magyar film, ami mintha egy kaptafa lenne. Ez nagy kár, mert a történetben szerintem nagyon sok lehetőség lett volna.

0
 
2015.05.03 Sziszi

Nagyon kellemes ám megrázó történet, aminek szinte lelke van. A képi világa csodálatos, jól van fel véve, és szépek a színek is, ez nagyon jó hangulatot kölcsönöz a filmnek. Az erőssége mégis a cselekmény, ami nagyon jól kombinálja az emberek közti kapcsolatot és a történelmiséget.

0
 
2016.05.26 Henk

Egy kicsit hullámzó, van ahol az egész történés valahogy nagyon belelendül, a vége felé azonban nagyon leül és érdektelenségbe fullad. Sajnos a dialógusok sem mentesek a kliséktől, amiktől szörnyen unalmassá és triviálissá válnak.

0