Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
62

Goliyon Ki Rasleela Ram-Leela (2013)

Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela
Filmadatlap
 
22
Szereplők
3
Vélemények
5
Képek
Videók
 
e-batta   2017. 02. 02.

Én nagyon vártam már ezt a filmet. Három okom volt rá: Sanjay Leela Bhansali, Ranveer Singh és Deepika Padukone. És nem csalódtam. Tökéletes! Ranveer Singh és Deepika Padukone kettőse uralja a vásznat, szinte süt belőlük a szenvedély, és a mondataik annyira kétértelműek, hogy nem tudod, a szerelemről, vagy a gyűlöletről beszélnek-e? Bhansali előző életében impresszionista festő lehetett, mert varázslója a színeknek, ezúttal a vérvörös és a narancssárga lep el mindent, és az általa írt dalok megzubogtatják az ember vérkeringését. Nem néztem még utána, hogy ki volt a koreográfus, de a körtáncok olyan hatásosak, hogy legszívesebben én is beálltam volna közéjük. A dalok önmagukban is megállják a helyüket, legyen az bulira hívó partidal, vagy fájdalmasan szép szerelmes ballada. Bhansali a letűnt korokban univerzális ember lett volna, egy indiai Leonardo da Vinci, aki bármihez is nyúl, azt professzionálisan teszi. Az ő filmjeivel kellene reklámozni Indiát, mert egyszerre szól a nyugati értékrenden felnőtt mozijárókhoz és a tradíciókhoz ragaszkodó keletiekhez, a sajátosan indiai légkört olyan atmoszférával tudja megjeleníteni, hogy egyetemes és örökérvényű képeket kapunk tőle ajándékba. Én teljesen le vagyok nyűgözve, és egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy a FilmFare-on 6 jelölést kapott (legjobb rendező, legjobb férfi, női főszereplő [Deepika Padukone duplázott, mert a Chennai Expresszért is jelölték], legjobb női mellékszereplőként Supriya Pathak elképesztő alakítást nyújtott Leela anyja, Dhonkar Baa szerepében, legjobb zene [szintén Bhansali műve] és legjobb női playback énekes).

 
gondi94   2018. 03. 14.

Nem sok filmre lehet azt mondani, hogy tökéletes, de erre igen. Minden képsora, a színészek minden gesztusa, a zene, a ruha és így tovább. Rómeó és Júlia harisnyás férfiak nélkül. Életem legjobb filmje! Romantika, dráma, intrika, harc.


 
Mayolika   2018. 06. 12.

Gyönyörű film, csodás színekkel, kosztümökkel, és táncokkal, szépséges Deepikával, és szobortestű Ranveerrel. Ha nem tudná az ember, hogy ebben a filmben jöttek össze a magánéletben, akkor is kiizzana a képernyőről a szenvedélyük. A szokásos mozgalmas indiai életképeket látjuk fantasztikus költői képekben, helyenként túlzásba vitt erőszakkal, lövöldözésekkel, és a szinte kihagyhatatlan csoportos nemi erőszak kísérlettel (szinte egy az egyben átvéve a jelenetet a West Side Storyból) Azt azért vitatnám, hogy a Rómeó és Júliához bármi köze lenne, és nem azért, mert nem másolja le pontosan azt a történetet a film. De Rómeótól elvárom, hogy szerelmes legyen, nagyon, és önfeláldozóan. Hogy ha a haverjai bekopognak hozzá a nászéjszakáján, akkor zavarja el őket, és ne menjen el velük sörözgetni. És ha a Júliáját elrabolják, akkor tegyen meg mindent érte. Ebben a filmben inkább csak Leela-Júlia szerelmes, aki mindent vállal a szerelméért. Ram-Rómeó inkább egy macsó hólyag, akinek nem erőssége a gondolkodás. De ha eltekintünk a halhatatlan szerelmespártól, és egyszerűen egy indiai szerelmes filmként nézzük, akkor minden a helyére kerül, akkor az is rendben van, a vita végén a nő leordítása, és pillanatok alatt meg lehet szervezni egy esküvőt. És a táncok csodálatosak, napestig tudnám nézni. Nekem többször nézős, nagyon tetszett.

 

Imran Abbas Naqvi visszautasította Ram szerepét.

(e-batta )
 

Deepika Padukone és Ranveer Singh a film forgatása után kezdett el randevúzni, azóta is együtt vannak.

(e-batta )
 

Deepika Padukone elnyerte a legjobb színésznőnek járó Filmfare díjat az ebben a filmben nyújtott alakításáért.

(e-batta )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.