Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
15
Képek
3
Videók
Moulin Rouge!
 
Puncs   2019. 03. 20.

Minden zenés filmet, musicalt szívből utálok, ez az egyetlen, amelyiket nem. Ennek még a zenéje is szuper. Ewan McGregor és Nicole Kidman remek párost alkotnak és meglepően jól énekelnek. Szép, romantikus film, igaz, egy kicsit giccses és harsány, de a maga módján elbűvölő.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 10.

Baz Luhrmann (akinek munkásságát elsősorban a Moulin Rouge által ismertem meg) rendezői stílusa igen egyedi és azonnal felismerhető, egy elképesztően színes, zajos és mozgalmas világot teremt meg a filmjeiben, amelybe már-már beleszédül a néző. A kamera folyamatos mozgásban van, a képeket fel-felvillantva látjuk. A Moulin Rouge esetében ez különösen fontos volt, hiszen hogyan máshogy lehetne bemutatni ezt a századforduló idejében játszódó botrányos kán-kán táncosoktól hangos mulatók és a Toulouse-Lautrec-féle bohém művészek uralta világot. Nicole Kidman ebben a filmjében végre nem a hideg és megközelíthetetlen porcelán baba szépségű nőt hozza, hanem egy dögös vörös kurtizánt, a Ewan McGregor-nek pedig jól áll a kedves, szerelmes jó fiú szerepe. A mellékszereplők (főleg Jim Broadbent Harold Zidler szerepében és John Leguizamo mint maga Lautreck) is igen meggyőzőek. A zenék pedig mindent visznek. A rendező Moulin Rouge-beli stílusa visszaköszön később a Nagy Gatsby-ben is. Egy jó kis film, musical-kedvelőknek mindenképpen ajánlott megnézésre!


 
Deku   2017. 07. 11.

Tanulva a Sweeney Todd zenés filmből ezt is bevállaltam mivel ott is meglepetést okozott. Szerencsére itt is bár ez teljesen más hangulatot fest le ezzel a zenés témával.

 
hszpp   2017. 02. 02.

Ki ne ismerné ezt az örök klasszikus filmet. Humorral,és mérhetetlen szomorúsággal megáldott film. Nem tipikusan lányoknak készült,éneklős vacak,ahogy sok férfi egyből beskatulyázza. Kifejezetten bárki megnézheti,s meg is kellene.... Nagyon tetszett a rendezés,különös kameraállások,azelőtt nem láttam még ehhez hasonló filmet.

 
diumiu   2018. 01. 31.

Nem tudom milyen jelzővel tudnám leírni azt, hogy mennyire szeretem ezt a filmet. Látványos, a története szép és egyben szomorú is, a zenék tökéletesek, a főszereplők tökéletes összhangba vannak. A "Roxanne tango" című dal és jelenet számomra az egyik csúcspont a filmben.

A film összbevétele 179 213 434 dollár volt (imdb.com).

 

Nicole Kidman az egész forgatás alatt parókát viselt.

(Puncs)
 

A Moulin Rouge! volt a 2001-es Cannes Filmfesztivál nyitófilmje.

(Puncs)
 

Csupán a The Rolling Stones és Cat Stevens nem járult hozzá, hogy dalaikat felhasználják és átdolgozzák a filmben.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.