Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Moulin Rouge! (2001)

Moulin Rouge!
Filmadatlap
 
27
Szereplők
27
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
Artemisia   2021. 02. 07.

legújabb vélemény a nap véleménye

5
Párizsi forgatag

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Baz Luhrmann a következőképpen fektette le mára ikonikussá váló Vörös függöny-trilógiájának szellemiségét: "Mindig így akartam filmet készíteni: bátran lopni mindenféle kultúrából, majd összegyúrni mindezt egy olyan világgá, amelyben megtörténhet az,... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 03. 20.

0

Minden zenés filmet, musicalt szívből utálok, ez az egyetlen, amelyiket nem. Ennek még a zenéje is szuper. Ewan McGregor és Nicole Kidman remek párost alkotnak és meglepően jól énekelnek. Szép, romantikus film, igaz, egy kicsit giccses és harsány, de a maga módján elbűvölő.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 10.

0

Baz Luhrmann (akinek munkásságát elsősorban a Moulin Rouge által ismertem meg) rendezői stílusa igen egyedi és azonnal felismerhető, egy elképesztően színes, zajos és mozgalmas világot teremt meg a filmjeiben, amelybe már-már beleszédül a néző. A ka... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Tanulva a Sweeney Todd zenés filmből ezt is bevállaltam mivel ott is meglepetést okozott. Szerencsére itt is bár ez teljesen más hangulatot fest le ezzel a zenés témával.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 13.

0

A film egy élmény mindazoknak akik szeretik a zenét a színkavalkádot és a romantikus filmeket. Nem felhőtlen és nincs "happy end" viszont nincs kimondott gonosz karakter aki lehet utálni a végén inkább csak sajnáljuk hogy nincs kiteljesedett szerelem... több»

 
hszpp   2017. 02. 02.

0

Ki ne ismerné ezt az örök klasszikus filmet. Humorral,és mérhetetlen szomorúsággal megáldott film. Nem tipikusan lányoknak készült,éneklős vacak,ahogy sok férfi egyből beskatulyázza. Kifejezetten bárki megnézheti,s meg is kellene.... Nagyon tetszett ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

Nem jött át. Hiába no, ez nem az én világom. Szerintem rosszak a szereposztások, és érdektelen az egész történet, persze a zene dob rajta valamit, de üres és unalmas.

Galéria (15)

Videók (3)

A film összbevétele 179 213 434 dollár volt (imdb.com).

 

A Moulin Rogue jelentése Vörös Malom.

(Artemisia )
 

Eredetileg a Herceg teljes neve (Count von Groovy) szerepelt volna a filmben, de végül az egyszerűbb Herceg mellett döntöttek.

(Artemisia )
 

A Like a Virgin című szám felvételénél ragacsos sziruppal öntötték le a padlót, hogy a színészek el ne csússzanak a koreográfia közben.

(Artemisia )
 

A Harold Ziedlert alakító Jim Broadbent ruháját minden alkalommal ki kellett tömni, hogy kövérebbnek tűnjön. Ez minden nap 2,5 órát vett igénybe.

(Artemisia )
 

Nicole Kidman az egész forgatás alatt parókát viselt.

(Puncs)
 

A Moulin Rouge! volt a 2001-es Cannes Filmfesztivál nyitófilmje.

(Puncs)
 

Csupán a The Rolling Stones és Cat Stevens nem járult hozzá, hogy dalaikat felhasználják és átdolgozzák a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ozzy Osborne alakította volna az abszint okozta látomás zöld tündérét, és egy hatalmas szitár lett volna a kezében. Végül egy enyhébb verzió került bele a filmbe Kyle Minouge szereplésével, ám egy pillanatra Osborne-t is láthatják a szemfülesek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Marilyn Manson adta volna elő Kurt Cobain Smells like teen spirit című számát a filmben, ám Courtney Love ebbe nem egyezett bele.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Courtney Love-ot meghallgatták Satine szerepére. Erre már csak azért is szükség volt, mert Baz Luhrmann-nak meg kellett szereznie a licence jogokat Love-tól egykori férjének zenekara, a Nirvana egyik számának, a Smells like teen spirit átdolgozásához.

(ArpiHajdu és Réci)