Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Moulin Rouge! (2001)

Moulin Rouge!
Filmadatlap
 
27
Szereplők
27
Vélemények
15
Képek
3
Videók

Galéria (15)

Videók (3)

 
Artemisia   2021. 02. 07.

legújabb vélemény a nap véleménye

6
Párizsi forgatag

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Baz Luhrmann a következőképpen fektette le mára ikonikussá váló Vörös függöny-trilógiájának szellemiségét: "Mindig így akartam filmet készíteni: bátran lopni mindenféle kultúrából, majd összegyúrni mindezt egy olyan világgá, amelyben megtörténhet az,... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 03. 20.

0

Minden zenés filmet, musicalt szívből utálok, ez az egyetlen, amelyiket nem. Ennek még a zenéje is szuper. Ewan McGregor és Nicole Kidman remek párost alkotnak és meglepően jól énekelnek. Szép, romantikus film, igaz, egy kicsit giccses és harsány, de a maga módján elbűvölő.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 10.

0

Baz Luhrmann (akinek munkásságát elsősorban a Moulin Rouge által ismertem meg) rendezői stílusa igen egyedi és azonnal felismerhető, egy elképesztően színes, zajos és mozgalmas világot teremt meg a filmjeiben, amelybe már-már beleszédül a néző. A ka... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Tanulva a Sweeney Todd zenés filmből ezt is bevállaltam mivel ott is meglepetést okozott. Szerencsére itt is bár ez teljesen más hangulatot fest le ezzel a zenés témával.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

Nem jött át. Hiába no, ez nem az én világom. Szerintem rosszak a szereposztások, és érdektelen az egész történet, persze a zene dob rajta valamit, de üres és unalmas.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 13.

0

A film egy élmény mindazoknak akik szeretik a zenét a színkavalkádot és a romantikus filmeket. Nem felhőtlen és nincs "happy end" viszont nincs kimondott gonosz karakter aki lehet utálni a végén inkább csak sajnáljuk hogy nincs kiteljesedett szerelem... több»

 
hszpp   2017. 02. 02.

0

Ki ne ismerné ezt az örök klasszikus filmet. Humorral,és mérhetetlen szomorúsággal megáldott film. Nem tipikusan lányoknak készült,éneklős vacak,ahogy sok férfi egyből beskatulyázza. Kifejezetten bárki megnézheti,s meg is kellene.... Nagyon tetszett ... több»

A film összbevétele 179 213 434 dollár volt (imdb.com).

 

A Moulin Rogue jelentése Vörös Malom.

(Artemisia )
 

Eredetileg a Herceg teljes neve (Count von Groovy) szerepelt volna a filmben, de végül az egyszerűbb Herceg mellett döntöttek.

(Artemisia )
 

A Like a Virgin című szám felvételénél ragacsos sziruppal öntötték le a padlót, hogy a színészek el ne csússzanak a koreográfia közben.

(Artemisia )
 

A Harold Ziedlert alakító Jim Broadbent ruháját minden alkalommal ki kellett tömni, hogy kövérebbnek tűnjön. Ez minden nap 2,5 órát vett igénybe.

(Artemisia )
 

Nicole Kidman az egész forgatás alatt parókát viselt.

(Puncs)