Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
85%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
26
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
Xenomorf   2019. 12. 16.

legújabb vélemény

0

A Moulin Rogue-ba mindent beleöltek, amit Hollywood gondolhatott a századfordulós Párizs világáról, és az egészet áttolták egy csillogó, még romlottságában is makulátlan és lenyűgöző, alternatív világba, ahol tulajdonképpen semmi sem az, aminek látsz... több»

 
Puncs   2019. 03. 20.

0

Minden zenés filmet, musicalt szívből utálok, ez az egyetlen, amelyiket nem. Ennek még a zenéje is szuper. Ewan McGregor és Nicole Kidman remek párost alkotnak és meglepően jól énekelnek. Szép, romantikus film, igaz, egy kicsit giccses és harsány, de a maga módján elbűvölő.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 10.

0

Baz Luhrmann (akinek munkásságát elsősorban a Moulin Rouge által ismertem meg) rendezői stílusa igen egyedi és azonnal felismerhető, egy elképesztően színes, zajos és mozgalmas világot teremt meg a filmjeiben, amelybe már-már beleszédül a néző. A ka... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Tanulva a Sweeney Todd zenés filmből ezt is bevállaltam mivel ott is meglepetést okozott. Szerencsére itt is bár ez teljesen más hangulatot fest le ezzel a zenés témával.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 13.

0

A film egy élmény mindazoknak akik szeretik a zenét a színkavalkádot és a romantikus filmeket. Nem felhőtlen és nincs "happy end" viszont nincs kimondott gonosz karakter aki lehet utálni a végén inkább csak sajnáljuk hogy nincs kiteljesedett szerelem... több»

 
hszpp   2017. 02. 02.

0

Ki ne ismerné ezt az örök klasszikus filmet. Humorral,és mérhetetlen szomorúsággal megáldott film. Nem tipikusan lányoknak készült,éneklős vacak,ahogy sok férfi egyből beskatulyázza. Kifejezetten bárki megnézheti,s meg is kellene.... Nagyon tetszett ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

Nem jött át.Hiába no,ez nem az én világom.Szerintem rosszak a szereposztások,és maga érdektelen az egész történet,persze a zene dob rajta valamit,de üres,és unalmas.

Galéria (15)

Videók (3)

A film összbevétele 179 213 434 dollár volt (imdb.com).

 

Nicole Kidman az egész forgatás alatt parókát viselt.

(Puncs)
 

A Moulin Rouge! volt a 2001-es Cannes Filmfesztivál nyitófilmje.

(Puncs)
 

Csupán a The Rolling Stones és Cat Stevens nem járult hozzá, hogy dalaikat felhasználják és átdolgozzák a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ozzy Osborne alakította volna az abszint okozta látomás zöld tündérét és egy hatalmas szitár lett volna a kezében. Végül egy enyhébb verzió került bele a filmbe Kyle Minouge szereplésével, ám egy pillanatra Osborne-t is láthatják a szemfülesek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Marilyn Manson adta volna elő Kurt Cobain Smells like teen spirit című számát a filmben, ám Courtney Love ebbe nem egyezett bele.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Courtney Love-ot meghallgatták Satine szerepére. Erre már csak azért is szükség volt, mert Baz Luhrmann-nak meg kellett szereznie a licence jogokat Love-tól egykori férjének zenekara, a Nirvana egyik számának, a Smells like teen spirit átdolgozásához.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Heath Ledger és Jake Gyllenhaal szintén esélyesek voltak Christian szerepére, ám egyikük sem kapta meg a szerepet. Ledgert túl fiatalnak találták Nicole Kidman mellé.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Leonardo Dicaprio szerette volna eljátszani Christian szerepét. A színész és a rendező jó kapcsolatot ápoltak közös filmjük, a Romeo+Julia forgatása óta. Végül közös megegyezéssel nem Dicaprio kapta meg a szerepet, mivel egyáltalán nem tudott énekelni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film ugyanabban a stúdióban készült, amelyben a Star wars II.: A klónok támadása is. Amikor Baz Luhrmann forgatási ideje lejárt, George Lucas világossá tette, hogy a stúdió tovább már nem áll a Moulin Rouge stáb rendelkezésére, ezért Luhrmann-nak Madridba kellett utaznia, hogy felvegyen pár hátralévő jelenetet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hogy hitelesen alakítsa a törpe növésű Touluse-Lautrec-et John Leguizamo a térdein csúszva közlekedett, egy speciális műszert rögzítettek a térdére, végül pedig vizuális effektekkel oldották meg a rövidebb lábat. Végül fizikoterapeutához kellett járnia.

(ArpiHajdu és Réci)