Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
90
Filmadatlap
 
15
Szereplők
4
Vélemények
11
Képek
2
Videók
Hattyúdal
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

Páger Antal talán legjobb mozija.A rekedt hangú zseni kifejezetten jól játsza a magyar,kissé kiöregedett,de kemény,rovott múltú bünözőt,aki mindenkit a markában tart,de teszi ezt hol lágyabb,hol keményebb eszközökkel.Keleti Márton zseniális rendező,aki itt is letette a névjegyét.Bodrogi és Sztankay is nagyon jól hozzák a karaktert.

 
LadyN   2016. 11. 26.

felejthetetlen film volt, felejthetetlen zenével, dalokkal


 
RókaÚr   2015. 07. 22.

Méltatlanul kevéssé ismertté tett film. Mindenkinek látnia kellene legalább egyszer az életben. A zenék biztosan ismerősek lesznek. :)

 
OrSi   2014. 10. 03.

Nagyon sok dolgot feszeget a film, amik azóta sem tisztázódtak a társadalmon belül. Maga a Tamburás is egy jelkép, egy szimbólum. Az elmúló, felejtésre ítélt rendszerek jelölője, melyeket szükségszerűen valami új követ. Ami nem feltétlenül jobb, int az előző, de magával hoz valamit, ami miatt szükség lesz rá a történelemben.

 

A betétdalok megjelentek anno kislemezen is. A Villa Negra románca, Tamburás dal, A diák dala visszaszáll és a Bolha twist hallható a hanghordozón.

(Sabnock Sanatory )
 

A film méltán híres betétdalait, köztük a híres Villa Negra románcát is Garai Gábor írta.

(Sabnock Sanatory )
 

A mai József Attila lakótelep területén forgatták a film nagy részét.

(harnas1207)
 

A film elnyerte a Magyar Filmkritkusok Díját 1965-ben.

(KaTuS55)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.