72% 36 szavazat
Házasságból elégséges

Házasságból elégséges

Házasságból elégséges
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
15
Szereplők (15)
3
Képek (3)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Szöszi és Árpi nagyon szeretik egymást. A lány fodrász, a fiú cukrász. Szöszi szülei elváltak, a lány nagyanyjánál lakik. Árpi szereti a szüleit, de régóta haragszik sógorára, akiről tudja, hogy szeretőt tart. Pista Árpi ellen fordítja a szülőket, és a veszekedés után a fiú elhatározza, hogy elköltözik otthonról. Aztán még jobb ötlete támad: házasodjanak össze Szöszivel. A lány ugyanolyan hebrencs, ezért rááll a házasságra. Nyár van, Árpiék Csúcs-hegyi nyaralójába költöznek. Felkészületlenek azonban az önállóságra, ezért sorozatosak köztük a konfliktusok. Csúnyán összevesznek, és Szöszi hazaköltözik. Árpit legnagyobb meglepetésére apja beszéli rá, hogy béküljön ki a lánnyal. Szöszi először duzzog, de szerelme legyőzi a sértődést. Megpróbálják újra, együtt.

Forgatókönyvíró: Márta Gergely
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1962.03.15.
 
2016.07.07 RókaÚr

legújabb vélemény

Nagyon bájos történet, és aki olvasta a regényt, annak még sokkal több mondanivalója lehet róla szerintem. A filmben kétségkívül a két kiváló és akkoriban még nagyon fiatal színész vitte a prímet.

0
 
2015.03.09 Sziszi

Nekem leginkább a fényképezése tetszett, de a történet, a forgatókönyv kicsit eltért a regénytől. Kellemes, nosztalgikus élményeim támadtak tőle, bár kétlem, hogy például az ifjabb korosztálynak is bejönne. Annyira egy korszakról szól, és hogy abban milyen volt fiatalnak lenni.

0
 

Főszereplő Törőcsik Mari, Szabó Ernő, Szemes Mari, Psota Irén, Márkus László.Szerző: seamandarin

#1