69% 51 szavazat
Játszó nő

Játszó nő

Joueuse
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
24
Szereplők (24)
11
Képek (11)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Helene élete egy csendes korzikai faluban telik. Szobalányként dolgozik egy helyi hotelben, és életet él férjével és 15 éves lányával. Egy nap azonban éppen takarítás közben egy elbűvölő amerikai párt lát meg, ahogy a szobájuk teraszán éppen sakkot játszanak. Helenben kíváncsiság ébred a játék… Több


Forgatókönyvíró: Caroline Bottaro
Ország: Németország, Franciaország
Premier (HU): 2012.05.10.
 
2023.01.12 Dorkateo

legújabb vélemény

A sakkozó nő

Lírai szépségű film az élet meglepő fordulatairól. A magyar cím nem túl beszédes, angolul egyértelműbb: Queen to Play, a francia eredeti cím pedig - Joueuse - szintén csak a játékra utal. A casting tökéletes: Kevin Kline kiváló az undok, elzárkózó férfi szerepében, Sandrine Bonnaire-hez is illik a visszafogott, komoly, kissé bizonytalan nő szerepe. Jennifer Bealst ezúttal nem táncolni látjuk (mint a Flashdance-ben), hanem sakkozni. A sakkozós filmek sorában a legszebb drámai darab. A Vezércsel méltó párja.

0
 
2015.04.13 petera050

Mondjon ki mit akar, nekem nagyon tetszett! Egyrészt Korzika miatt, másrészt a téma, meg a történet miatt. A főszereplő egészen brilliáns volt, a mellékszereplők is nagyon jól játszottak. Egy picit talán túlnyújtották, de ennyi minden kifogásom csak.

1
 
2015.05.31 alexxx

Már a címe is megfogott, és ahogy felvezették az egészet. Nekem nagyon nagyon tetszett. Kétségkívül kell hozzá egy hangulat, vagy egyfajta lelkület ami értékesnek találja ezt a filmet. Határozottan nem akciódús, meg kell hagyni! De csodálatos, ahogy ... Több

0
 
2017.04.15 bahhama

Ez az a film, amire talán nem ülnék be a moziba a címe alapján, de otthoni tevezesnel véletlenül rabukkantam, majd többször megnéztem. Nagyon tetszett. Igazi mely film, megfogott.

0

A film összbevétele 478 572 dollár volt (imdb.com).

#1