Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
4
Képek
Videók
Júlia

 
Berto49   2019. 08. 07.

legújabb vélemény

Egy barátság tragikus története

Két ragyogó színésznő (Jane Fonda, Vanessa Redgrave) szerethető történet, ezek miatt is élvezhető a film. Olvasom, hogy az életben is nagyon jó barátnők, ez az alakításukból is lejött a vászonról. Lillian élettársának ábrázolása fizikailag nagyon jól sikerült, de az életben sokkal „zűrösebb”, nehezen kezelhető ember volt. Betegsége (TBC), súlyos alkoholizmusa hozzájárult korai halálához. Érdemes megnézni több, Hellman írás alapján készült filmet („A kis rókák” 1941 – főszerepben: Bette Davis, vagy a „Végzetes rágalom” 1961 – Andrej Hepburn, Shirley MacLaine a két főszereplő.) A régi, komoly mondanivalójú filmek kedvelőinek emlékezetes élményt nyújthatnak.

A film összbevétele 20 714 400 dollár volt (imdb.com).

 

A film Lilian Hellman (1905–1984) „Pentimento” című kötetének egy részlete alapján készült. A mű 1988 óta magyarul is olvasható az Európa gondozásában, Osztovits Levente fordításában.

(Berto49)
 

Fred Zinnemann 1977-ben forgatott filmjét kilenc Oscar-díjra jelölték, ebből hármat (Legjobb adaptált forgatókönyv, Legjobb férfi mellékszereplő: Dashiell Hammett megszemélyesítője Jason Robards, Legjobb női mellékszereplő: Vanessa Redgrave, Júlia alakítója) 1978-ban be is váltott.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.