Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81
Filmadatlap
 
17
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
Videók
Mephisto
 
Deku   2017. 08. 31.

Ez a film már megnézése előtt sem okozott hatalmas izgalmakat vagy várakozást bennem. Sajnos a film végén sem változott meg a véleményem lohasztó és unalmas volt a végéig.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Sajnos nagyon nem tetszett ez a film. Háromszor álltam neki megnézni mire sikerült - valahogy mindig bealudtam rajta. Hosszú és vontatott, ráadásul a színház világa mint téma sem érintett meg a filmben.


 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Ez a film kettős érzelmeket váltott ki belőlem. Egyfelől egyedi a téma ábrázolásmódja, a hangulata. Másrészről viszont ez a történet lehetett volna kidolgozottabb is. Persze az büszkeséggel tölti el a magyar embert, hogy ez már egy Oscar-díjas alkotás.

 
Kirana80   2018. 11. 05.

14 évesen láttam először a Mephisto-t nyilván nem értettem meg még annyi mindent belőle mint most. Magával ragadott a film szenvedélyessége, a pazar látványvilág a hihetetlen hangulatteremtés, és Klaus Maria Brandauer elképesztő alakítása. Szabó István filmjei mindig is különös figyelmet érdemeltek nálam. A Mephisto nem a legkönnyebb téma, nehezebben emészthető de végtelenül elgondolkoztató és elsöprő. A hatalom és a művész viszonyát filmben ily módon még nem láttam azóta sem ábrázolni.

 
Edeske   2016. 05. 25.

Ez egy igazán jól sikerült magyar film, alap darab. Igazi klasszikus, időtálló film. Kategória kedvelőinek kötelező darab. Mély, valódi tartalommal bíró alkotás.

Bánsági Ildikó
 
A rendezőre jellemző lírai szemléletmódon túl Koltai Lajos képei és a színészi játék hozzá tudta adni azt a bizonyos pluszt, amelynek köszönhetően úgy földhöz tudja vágni a nézőjét, hogy attól koldul. Kötelező darab! több»
 

Klaus Mann a címszereplő alakját saját sógoráról mintázta meg, akit Gustav Gründgens-nek hívtak.

(Bogi87)
 

A filmet a 2012-es évben a Magyar Művészeti Akadémia beválasztotta az 53 legjobb magyar alkotás sorába.

(Bogi87)
 

Magyarországon kívül Németországban (K-Berlinben, Ny-Berlinben és Hamburgban), valamint Franciaországban (Párizsban) is leforgattak pár jelenetet.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.