64% 36 szavazat
A gyáva

A gyáva

A gyáva
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
27
Szereplők (27)
6
Képek (6)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Sarkadi Imre regénye nyomán. Éva megrekedt a fényűző mindennapokban, képtelen szembenézni a valósággal, amely társadalmi kötelességeket és felelősségvállalást jelent.

(csd)

Rendező: Mihályfi Imre
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1971.10.22.
Kállai Ferenc
Huszti Péter
Tordai Teri
Tordai Teri
Huszti Péter
Tordai Teri
Kállai Ferenc

KULCSSZAVAK

 
2019.08.08 Berto49

legújabb vélemény

Kitörés a megszokásból?

Az 1945 utáni írónemzedék legtehetségesebb tagja, Sarkadi Imre sajnos utolsó írói periódusában alkotott kisregényének adaptációja. A szerző halála máig is rejtélyes, nem lehet tudni, hogy gyilkosság, öngyilkosság, vagy véletlen virtuskodás okozta baleset áldozata lett-e. Etikai kérdéseket fogalmaz meg, a luxuskörülmények között való kitartottság, vagy a valódi célokért végzett emberhez méltó tevékenység között választhatna a főhős, Éva. A fiatalsága és szépsége teljében lévő Tordai Teri került e választás elé. A címből következtetni lehet a döntésére. Jó volt újra látni többek között a sikeres szobrász, Bence szerepében a mindig kitűnő Kállai Ferencet, vagy a szokásos cinikus csábítóként megjelenő Kálmán Györgyöt. Sajnos a kisregény csak nyomtatott formában érhető el, pedig elektronikus könyvként is helye lenne az interneten!

0
 
2018.07.10 Kis Anna Kinga

Nagyon lassú, erőltetett, művészieskedő film, aminek az ember alig várja a véget. Tordai Teri az egyetlen, aki értékelhető a filmben, a többiek sajnos áldozatul esnek a béna forgatókönyvnek és a nemtörődöm rendezésnek. Csak erős idegzetűeknek és sok szabadidővel rendelkezőknek ajánlom.

0
 
2016.03.19 acey

Be kell látnom, hogy máshogy talán nem lehetett megoldani, de nekem akkor is túl lassan bontakozik ki az egész történet, ami ráadásul nem is túl cselekményes. Valahogy nem az én műfajom ez a fajta lélektaniság, de elhiszem, hogy ez a film eléggé mély tartalommal van megcsinálva.

0
 
2017.04.04 FunBoi

Nekem valahogy erről az Álmok luxuskivitelben jut eszembe...a szocialista változat. :D Na, de komolyabbra fordítva szót: csodálkozom, hogy erről a filmről annyira nem beszélünk. Pedig nagyon jó, egyszerűen hihetetlenül jól ki vannak dolgozva a karakt... Több

0