Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73

Káin gyermekei (2014)

Káin gyermekei
Filmadatlap
 
9
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
MP170506   2017. 12. 28.

Nagyon megrázó és elgondolkodtató alkotás. Hiába csak egy dokumentumfilm végig le tudta kötni a figyelmem. Szörnyű az, amit elénk állít ez a film. Elismerésem.

 
Edii   2015. 04. 21.

Nagyon jól összerakott film három nagyon különböző, de ugyanolyan értelmetlenül a társadalom peremére sodródott emberről. Engem végig lekötött, mivel egy a számomra ismeretlen világot mutatott be.


 
Zsceeeka   2017. 11. 13.

Ez talán az "előzményénél" is felkavaróbb, ahogyan látjuk, mi lett az akkori fiatalemberekből, akik akkor még talán bíztak a jobb jövőben, családban, stb...

 
Elkoo   2018. 11. 08.

Végig lekötött a dokumentumfilm.Én kötelezővé tetetném minden nyolcadik osztályos tanuló számára a megtekintését mondjuk egy osztályfőnöki óra keretein belül.

 
Külföldön díjakat nyert, itthon betiltották: Mész András Bebukottak című dokumentumfilmje nagy port kavart. Most, harminc évvel később, megtudhatjuk mi lett azóta az akkor, a fiatalkorúak börtönében kamera előtt valló fiatalokkal. A Káin gyermekei három félrecsúszott sors története. több»
 
Erős, elgondolkodtató darab, mely sokáig nem hagy nyugodni. több»
 
Hazánk egyik dokumentumfilmes csúcsteljesítménye ez az alkotás. több»
 

A film megtörtént esetet dolgoz fel – olyan élettörténetek elevenednek fel benne, melyeket korábban gyilkosság, rablás, erőszak tört ketté.

(erare )
 

Monory-Mész András filmjét, a Bebukottakat (1985, Balázs Béla Stúdió), mely először foglalkozott a témával, megjelenését követően azonnal betiltották.

(erare )
 

Gerő Marcell rendezőnek ez az első dokumentumfilmje; semmi tapasztalata nem volt a műfajjal kapcsolatban.

(erare )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.