Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Key Largo (1948)

Key Largo
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
4
Képek
1
Videók
 
Berto49   2018. 11. 03.

legújabb vélemény

0

A film címén kívül Key Largo egy kis sziget neve is Florida közelében. John Huston második, háború után, 1948-ban készített noir-ja Bogart, Bacall, Robinson szereplésével. A Bacall-Bogart házaspár negyedik, egyben utolsó közös szereplése. Terveztek e... több»


Galéria (4)

Videók (1)

A film összbevétele 9 524 420 dollár volt (imdb.com).

 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1948-ban.

(dulkap)
 

A film bevétele 8,125,000 dollár volt az Amerikai Egyesült Államokban.

(citizenfour99)
 

A rottent. kritikaösszegzése alapján a film 93%-os.

(citizenfour99)
 

Harry Lewis azt tervezte, hogy újra megnyitja a népszerű Hamlet Hamburger láncot, melyet eladott 29 millió dollárért 1987-ben. Viszont elhunyt 93 évesen, 2013-ban.

(citizenfour99)
 

A Key Largo filmes változata nagyon kevésben egyezett Maxwell Anderson eredeti Key Largo-jával. Az összes szereplő neve más a filmben, ez nagyon szokatlan volt a filmjátékoknál, melyet Anderson írt, hisz ő volt az egyike a legtöbbre becsült amerikai drámaíróknak.

(citizenfour99)
 

Amikor Claire Trevor azt kérte John Huston-tól, hadd nyerjen egy kis bepillantást a karakterébe, azt válaszolta neki Huston, hogy te az a fajta részeg dáma vagy, aki mindig egy kicsit messzebb ''könyököl'', mint hogy kéne; a te hangod egy kicsit hangos , egy kicsit udvarias is vagy. Nagyon szomorú vagy és csalódott.

(citizenfour99)
 

Gaye Dawn (Claire Trevor) karaktere Lucky Luciano barátnőjéről volt mintázva, Gay Orlova-ról. Abban az időben az volt a szóbeszéd, hogy Orlovát-t kivégezték a németek.

(citizenfour99)
 

Santana Humphrey Bogart jachtjának a neve volt, amelyet June Allysontól és Dick Powelltől vásárolt. Annyira szerette a jachtját, hogy később a produkciós irodáját is arról nevezte el.

(citizenfour99)
 

Johhny Rocco karaktere részben Al Capone-ről volt mintázva, aki egy évvel a film elkészülte előtt,Floridába utazott, hogy kezelje előrehaladott szifiliszét, ám elhunyt. A forgatókönyvíró elmondta, hogy Johhny Rocco karakteréhez alapjául vette a másik híres gengsztert is, Lucky Luciano-t.

(citizenfour99)
 

Annak ellenére, hogy Humphrey Bogart és Edward G. Robinson a vásznon ellenségek voltak, a forgatás alatt a legnagyobb tisztelettel viselkedtek egymással szemben. Bogart azt mondta, hogy Robinson egy nagy csillag, és úgy is kell őt kezelni, tehát amíg nem áll készen egy jelenetre, addig várni kell.

(citizenfour99)