Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
4
Képek
Videók
Mona Lisa

 
Filmdoki   2019. 01. 27.
Csábító a mosolya

Bob Hoskins az egyik legzseniálisabb színész, akit valaha hátán hordott a Föld. Ennek ellenére igen kevés filmjét láttam, így elkezdtem szép lassan pótolni munkásságát. Mona Lisa című mozija a '80-as évek brit alvilágába kalauzol el bennünket, azon belül is az örömlányok cseppet sem örömteli világába. Neil Jordan-től eddig két szuperprodukciót láttam (Interjú a vámpírral, Michael Collins), melyek kiváló filmek, azonban ott érződik, hogy a rendező a nézők igényeihez próbált igazodni. A Mona Lisa ellenben nem leplez semmit, kellően nyers és brutális, egyfajta neo-noirnak is beillik. A történet a frissen szabadult George-ról szól, aki régi barátjától, a már nagypályás gengsztertől, Mortwelltől ... több»

A film összbevétele 5 794 184 dollár volt (imdb.com).

 

Bob Hoskins számos díjat nyert ezért a szerepért.

(rbernadett)
 

Mortwell szerepét eredetileg Anthony Hopkinsnak ajánlották fel, aki végül visszautasította azt. Utóbb azt nyilatkozta, hogy ő ajánlotta Neil Jordannak, hogy alkalmazza Michael Caine-t a szerepre.

(rbernadett)
 

Neil Jordan valódi prostituáltakat alkalmazott a szerepekre.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.