67% 54 szavazat
Nicsak, ki tetovál?

Nicsak, ki tetovál?

Le tatoué
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
16
Képek (16)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Félicien Mezeray szegény sorból szorgos munkával és némi ügyeskedéssel jól menő műkereskedő lett, ám a nagy dobás még várat magára. Egy ideig, mert a bizonyos Legrain úr hátán található Modigliani által készített tetoválás felforgatja nemcsak a mindennapjait, de addigi életfelfogását és életmódját is. Mezeray cserében a műremekért a puritánnak tűnő Legrain úr vidéki házának teljes körű felújítását vállalja, ám Legrain-ről kiderül, hogy egy, a XI. századi nemesi családból származó várúr, a kis ház pedig egy románkori alapokon álló kastély. A munkákat szerencsére a két amerikai műkereskedő által képviselt Bostoni Múzeum állja.

Forgatókönyvíró: Alphonse Boudard, Pascal Jardin
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier: 1968.09.18.
 
2022.08.24 Reitman

legújabb vélemény

Franciaország talán két legjellegzetesebb, mégis nagyon különböző színésze egy rendkívüli vígjátékban. A két színészzsenit összehangolni nem lehetett könnyű, mégis tökéletes harmóniában támogatják és kiegészítik egymás játékát.

0
 
2015.04.06 dulkap

Véleményem szerint Funes a filmtörténelem egyik legnagyobb és legszerethetőbb ripacsa volt. Itt is pontosan azt a karaktert hozza, amit szinte minden filmjében, azonban mégsem unom meg soha. Viszont ettől még ez a filmje elég közepeske, hiába van mel... Több

0