Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Legenda a vonaton (1962)

Legenda a vonaton
Filmadatlap
 
15
Szereplők
3
Vélemények
4
Képek
Videók

Galéria (4)

Sinkovits Imre
Madaras József
Koncz Gábor
Sinkovits Imre
Bánhidi László
Pécsi Ildikó
Kautzky József
Sinkovits Imre
Madaras József
 
taki   2021. 05. 24.

legújabb vélemény

0
Véleményem a filmről

Már láttam ezt a filmet. Nagyon tetszett. Nagyon jól mutatja be az akkori időket. Abban az időben nekem is volt sok barátom. Néhánynak az apja szintén ilyen típusú munkán dolgozott. A százhalombattai olajvezetéken, elektromos távvezetéken stb. Ők is így jártak egyik helyről a másikra. Néha én is elmentem a barátaimmal meglátogatni a Papát. Láttam, hogy milyen körülmények között éltek addig, mígnem tovább mentek, egy másik helyre. A film nagyon jól megjelenít egyes szituációkat. A szereplők is kitűnőek. Nagyon jól adják vissza annak a kornak a levegőjét. Mindegyik szereplő egy igazi, hús-vér alakot formáz meg. Kiváltképp Sinkovits játéka nagyszerű. Reálisak a brigádon belüli konfliktusok. A kis csibészségek. Különösen, amit a vonaton tesznek. Összességében nagyon jó a film.

 
grufa   2017. 03. 13.

0

Nagyon jó hangulatú film volt, megmutatja a szocialista rögvalóságot úgy, hogy az elvtársak odafent nem cenzúrázták ki. Jó volt ezt megnézni, szerintem kiváló korképet kapunk a filmtől.

 
Keiichi Tsuchiya   2015. 07. 01.

0

Nekem valahogy Sinkovits Imre karaktere már nagyon elcsépeltnek tűnt, mintha csak ezt az egyet tudná hozni. Bár a történet egészen érdekes volt, valahogy a hangulata engem egyszerűen nem fogott meg.

 

főszereplők Sinkovits Imre, Szirtes Ádám, Madaras József, Sztankay István, Pécsi Ildikó.

(seamandarin)