58% 39 szavazat
Nocebo

Nocebo

Nocebo
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
9
Szereplők (9)
10
Képek (10)
3
Videók (3)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy divattervező rejtélyes betegségben szenved, ami zavarba hozza az orvosokat és frusztrálja a férjét, mígnem segítség érkezik egy filippínó ápoló személyében, aki a hagyományos népi gyógyítás segítségével feltárja a szörnyű igazságot.

(csd)

Rendező: Lorcan Finnegan
Forgatókönyvíró: Garret Shanley
Premier: 2022.10.14.
Eva Green
Billie Gadsdon
Billie Gadsdon
Chai Fonacier
Mark Strong
Chai Fonacier
Eva Green
Chai Fonacier
Eva Green
 
2023.04.01 Artemisia

legújabb vélemény a nap véleménye

Kórtörténet

Lorcan Finnegan feltörekvő ír rendező, akinek a Nocebo mindössze a harmadik nagyjátékfilmje. Előző filmjéhez, a 2019-es Viváriumhoz sikerült megnyernie Imogen Poots és Jesse Eisenberg párosát, jelen a Nocebo főszerepére pedig nem kisebb nevek szerződ... Teljes kritika

4
 
2023.03.01 kabel

Thriller egy eredeti téma körül

Egy horror elemekkel megspékelt, izgalmas, misztikus drámát kapunk. Eva Greent rég láttam már filmben, itt szépen játssza a mentálisan széteső designert. A film horror elemei szépen építkeznek, magyarázatukat és jelentésüket ügyesen belekomponálják a film a csavarjaiba. Örültem volna, ha a film még egyet csavart volna a történetén, és eggyel mélyebbre vitte volna a karakterek motivációit és dilemmáit. Idő lett volna rá, mivel pár jelenet egy kicsit túl hosszúra nyúlik most, fölöslegesen. Ha bejönnek a The Invitation jellegű filmek, szerintem ez is tetszeni fog.

1
 
2023.03.04 polgy

Nocebo placebo

Nekem Eva Green alakítása volt, ami miatt végignéztem a filmet, ha ő nincs, valószínűleg kikapcsolom. Nagyon jól hozta a szerepet a különböző lelki állapotokban, elég sok arcát sikerült megmutatnia. A film számomra egy nem rossz, de felejthető alkotás lett, kihagynám, ha lenne második része. Talán azoknak fog tetszeni, akik szereik a misztikus, varázslós filmeket, nekem sima bosszúállós filmként (anélkül a furcsa, nyamvadt kismadár nélkül) talán jobban bejött volna.

0