80% 48 szavazat
Portugál

Portugál

Portugál
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
Képek
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egressy Zoltán és Lukáts Andor története itthon, vidéki környzetben játszódik. A magyar falu jellemző figurái elevenednek meg, jellemző helyzeteikben, nagyobbrészt egy kocsma hűvösében mondják el mindazt, amit az életükről elmondhatnak. A Portugál helyzetkép, az elvágyódás filmje. Vacak hely ez, ahonnan el kéne menni, valami jó kis helyre "menni kell, innen el", oda, ahol több a nap, több a lehetőség, több a szív, több az élet. A Portugál a tehetetlenség és a belenyugvás filmje, ahol a hősök nem mennek - csak jönnek, nem tudnak - csak gondolnak, nem tesznek - csak várnak, és addig is isznak egy-két fröcsit.A Portugál tarkamagyar kocsma-jaj eredeti figurákkal, avagy egy felhasználóbarát népfilmmű maradandó beszólásokkal.

Rendező: Lukáts Andor
Forgatókönyvíró: Egressy Zoltán, Lukáts Andor
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2000.10.12.
 
2017.10.07 miki

legújabb vélemény

Valamifajta kilátástalanság jött át nekem a történetből, de többet nem igazán tudtam leszűrni. A karakterek nagyon el vannak találva szerintem, de ez a legtöbb pozitívum, amit ki tudnék emelni az egészből, sajnos.

1
 
2015.06.26 issue

Olvasva és színpadon látva szerintem fantasztikusan tud működni. Egressy Zoltán darabja nagy kedvencem volt mindig is, de sajnos ez a film eléggé gyenge lett és nem igazán adja vissza a mű valódi hangulatát, még ha a forgatókönyvet maga a szerző ültette is át.

0