93% 93 szavazat
Könyvbe illő szerelem

Könyvbe illő szerelem

Romaenseuneun Byulchaekboorok
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
13
Szereplők (13)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Cha Eun Ho sikeres író és szerkesztő az egyik könyvkiadónál. Az élete azonban teljesen megváltozik, miután találkozik egykori szerelmével, aki egyeülálló anyukaként neveli gyermekét.

(csd)

Rendező: Jung Hyo Lee
Forgatókönyvíró: Hyun-jung Jung
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2019 | Netflix (2019.08.07.)

Sorozat áttekintés

1. évad (2019) - 16 epizód

Hol nézheted

 
2024.01.03 Denilke

legújabb vélemény

Gyönyörű a hold

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon szerethető kis történet. Ami számomra fura, hogy gyakran téma és teljesen elfogadott a koreai drámákban az idősebb nő és fiatalabb férfi szerelme. Tulajdonképpen ez is erről szól, ez az alap, és a körítés, amikor egy nő vissza szeretne menni dolgozni, a gyereknevelés évei után, de azzal szembesül... ő tulajdonképpen nem csinált semmit, mert otthon volt, ezért a munkaerőpiacra sem kell... Szomorú, de ez van szinte mindenhol... De mivel film, imádom a happy endet!!!

0
 
2022.02.28 JRD

Csodás gondolatok egy igazi romantikus sorozatban

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hiába, a koreai filmek világa valami egészen egyedi. Míg - talán - úgy érezhetjük, hogy az amerikai szuperprodukciók egysíkúak és fantáziátlanok, addig a koreai filmek egyediek (még akkor is, ha vannak benne megszokott, már-már kötelező elemek is vagy egy amerikai film mintájára készítik el. Valahogy a koreai filmek még a feldolgozásokban is jobbak amerikai "ellenfeleiknél"). A történet női főhőse - válása után - egy igazi életművész, aki nehéz helyzete ellenére is megtalálja, hogy visszatérve a munka világába, hogyan építse újra az életét úgy, hogy olyan munkát vállal el, mely jóval képesítése alatt van. Teszi ezt mind a legnagyobb alázattal és tisztelettel, szorgalommal. A férfi főhős pedig egy régi barát, aki éveken át titkolta vonzalmát a nő iránt. Kettejük munkahelyi kapcsolatáról, szárba szökkenő szerelméről szól a történet... de... (és imádom, hogy egy ázsiai filmnél mindig van de!) a szerelem itt is csak egy mellékszál. Arra a társadalmi kérdésre is kaphatunk választ a romantikus történetben, hogy egy idősebb nő kapcsolata mennyire tűnhet természetesnek egy fiatalabb férfival? Vajon a háztartásbeliség utáni munkapiac mennyire várja a visszatérő, reményteli újrázókat? Mindezt megfűszerezi a romantikus idézetek, gondolatok fel-felbukkanása. Bármi is ezeknek a gondolatoknak a vége, egy biztos: a Könyvbe illő szerelem nem csak könnyed kikapcsolódást ígér!

0
 
2023.07.16 Kinga Kecskeméti

Kedveltem, aranyos volt, szórakoztató.

0
 
2021.03.24 Rea387147

(✿◠‿◠)

Imádtam a sorozatot, először egy kicsit furcsa párosnak gondoltam a két főszereplőt, de aztán teljesen megfogtak. Ez egy szerethető romantikus sorozat, és néha jó poénokkal van megáldva. UwU. Mindenkinek tudom ajánlani, még azoknak is, akik nem igazán mozognak otthon a koreai sorozatok világában.

0