Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
Videók
A gyanú árnyékában

 
Berto49   2018. 09. 10.

legújabb vélemény

Több helyen olvasható, hogy Hitchcock mester számos filmje közül ezt a munkáját becsülte a legtöbbre. Az biztos, hogy fordulópontot jelentett a munkásságában, mert a korábbi „romantikusabb” alkotásai után érdeklődése megváltozott a pszichológiai thri... több»

Joseph Cotten
Joseph Cotten
Hume Cronyn
Joseph Cotten
 

Hitchcock alakja, mint a festők képein a szignó itt is feltűnik, igaz csak félprofilból, ő a vonaton kártyázó egyik férfi.

(Berto49)
 

Gordon McDonell (1905-1995) „Charlie bácsi” című írása volt az alap, amelyből Hitchcock felesége, Alma Reville, Sally Benson és Thornton Wilder(!) írták a forgatókönyvet. A címet is izgalmasabbá változtatták.

(Berto49)
 

Gordon McDonell (1905-1995) „Charlie bácsi” című írása volt az alap, amelyből Hitchcock felesége, Alma Reville, Sally Benson és Thornton Wilder(!) írták a forgatókönyvet. A címet is izgalmasabbá változtatták. (Kérem TÖRÖLNI, véletlenül kétszer mentettem!)

(Berto49)
 

A filmben a Newton-családban a férj szerepét az a Henry Travers (születési nevén: Travers John Heagerty [1874-1965] játszotta, aki három év múlva, Frank Capra „Az élet csodaszép” című rendezésében Clarence, a másodosztályú angyal hálás szerepében, Feleki Kamill hangján felejthetetlen figurát alakított.

(Berto49)
 

A filmben ábrázolt kisváros, ahol csupa szörnyűség történik visszatér David Lynch 1991-es filmjében, a Twin Peaks-ben, valamint Stephen King regényeiben is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyik hősnőjének Alfred Hitchcock az Emma nevet adja édesanyja után. Emma a filmben egy kedves, mosolygós szereplő, de a rendező élete vége felé elárulta egy interjúban, hogy anyja nem igazán törődött vele. Egy karácsony reggel még azon is rajtakapta őt, hogy az Alfrednek szánt ajándékokat átpakolja a fivére karácsonyi zoknijába.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez Teresa Wright és Henry Travers második közös filmje. Az első a Mrs. Miniver (1942) volt.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Teresa Wright nem olvasta el a forgatókönyvet úgy vállalta el a szerepet. Alfred Hitchcock egy találkozón mesélt a színésznőnek a történetről és ő azonnal beleegyezett, hogy szerepel benne.

(rbernadett)
 

Alfred Hitchcock William Powellt akarta Charlie Oakley szerepére, de az MGM visszautasította, hogy kölcsönadja a színészt ehhez a filmhez.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.