Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
65

Shaolinok szövetsége (1966)

Shaolinok szövetsége
Filmadatlap
 
16
Szereplők
1
Vélemények
1
Képek
Videók

 
Filmbarbár   2019. 04. 13.

legújabb vélemény

Csalódás

A Shaolinok szövetsége sajnos ötlethiányban szenvedő film, amely semmi extrát sem nyújt a hasonló műfajú produkciókhoz képest. Ezeknek egy része – már amennyit láttam – egy kaptafára készült, kevéssé színvonalas iparosmunka, nagyjából hasonló témákat variálva, sok sablont egymásra dobálva. Amennyire észrevettem, mintha lenne egy forgatókönyv váz, amit tetszés szerint kiszínezhettek az alkotók, de valójában csak kevesen voltak képesek az éppen aktuális filmet a nézhető színvonal fölé tornázni, és eredetiség hiányában megragadtak a középszerűségnél. Kicsit tündérmeseszerű alkotások ezek, kicsit olyanok, mint a szappanoperák, az egyszerű nézőt próbálják szórakoztatni, és kiragadni őt a mindennapok világából. Azért szántam időt erre a filmre, mert úgy hallottam, hogy híres alkotás, de be kell vallanom, hogy engem nem győzött meg. A figurák szokás szerint egysíkúak, lélekrajz alig akad a történetben (noha akár ezt is bele lehetett volna venni több jelenetbe is, pl. a vége felé, amikor a "koldus" szembekerül a cimborájával, aki áruló, gyilkos és hatalommániás, de sajnos ezeknek a filmeknek az az egyik jellegzetességük, hogy a mély mondanivaló kimarad), a cselekmény sem különösebben izgalmas vagy egyedi, nincs kiért izgulnunk, hiszen olyan, mintha ezerszer látott jeleneteket tekinthetnénk meg újra; minden kiszámítható. Viszonylag kevés harcjelenet akad a filmben, még esetleg ezzel le... több»

 

Állítólag a fiatal Jackie Chan is megjelent a filmben az éneklő gyermekek között, de a női főszerepet alakító Pei-Pei Cheng ezt tagadta.

(Filmbarbár)
 

2007 tavaszán a Weinstein testvérek bejelentették, hogy Quentin Tarantino fogja elkészíteni a film remake-jét, de ez elmaradt.

(Filmbarbár)
 

King Hu rendező azt mondta, hogy a női főszerepre kifejezetten balett táncost keresett.

(Filmbarbár)
 

A film felkerült az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmes listába, ami Steven Jay Schneider nevéhez fűződik.

(Norbi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.