Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
68%

Szabadesés (2014)

Szabadesés
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
szksz   2020. 04. 04.

legújabb vélemény

0
Nekem nem jött be

Sajnálom, nekem ez túl magasnak bizonyult Egyáltalán nem tetszett. Elismerem, biztos bennem van a hiba.

 
Bau1981   2015. 02. 09.

0

Jajj.. Inkább ne láttam volna. Nekem nem esett le, hogy miért megy fel újra és újra Molnár Piroska és ugrik le állandóan a ház tetejéről. 10/2


 
tuskólédi   2015. 02. 12.

0

Néhány kritikus azt írta nem áll össze a film, valahogy szétesik. Nekem ez egyáltalán nem tűnt fel. Molnár Piroska karaktere nagyon jól összefűzi a szálakat. Tipikus Pálfi film. Nem csalódtam benne, nekem nagyon tetszett, rengeteg mondanivalója van.

 
hogerr   2019. 07. 10.

0

Ez volt a - szigorúan jó értelemben - legbetegebb film, amit idén láttam. Pálfi György a nemzetközi vizeken is megállja a helyét. Mocskosul hatásvadász rendező, de neki még ezt is hajlandó vagyok elnézni, mert az, amit csinál működik. Azért a metafor... több»

 
shinijimmy   2017. 07. 22.

0

Pálfi Györgytől láthattunk már sokkal jobbat is. Szerintem a csúcsot a Taxidermia jelentette, sajnos azt a mércét a Szabadesés nem képes megütni. Vannak a filmben jó pillanatok, de nem elég ahhoz, hogy végül azt mondhassam, jó mozit láttam, megérte b... több»

 
ruman666   2017. 07. 10.

0

A Szabadesés egy sokkoló film! Elképesztő, hogy milyen hatást tud elérni a rendező egyszerű filmes eszközökkel. Persze a filmben minden egy kicsit sok, minden túl van nyomatva és erőltetve, de éppen ez váltja ki a kívánt hatást. Ráadásul, ahogy a tartalom írja, a történetek akár meg is történhettek egyszer valahol.

 
tbelina29   2016. 10. 26.

0

Pálfi György filmjei mind egy kicsit bizarrak, nem lóg ki a sorból a Szabadesés sem. Összességében nem vagyok túl jó véleményen a filmmel kapcsolatban. Az egész egy magyar köntösbe bújtatott balkáni hangulatú, roppantul erőltetett förmedvény. A színé... több»

Galéria (6)

Videók (1)

 

A filmet először a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be.

(ps)
 

A Szabadesést a Karlovy Vary Nemzetközi filmfesztiválon négy díjra is jelölték: a legjobb rendezésért járó díjra, a legjobb európai filmért járó díjra, a zsűri különdíjára és a Kristály Glóbusz díjra.

(ps)
 

A film a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat nyert: a legjobb rendezésért járó díjat, a legjobb európai filmért járó díjat és a zsűri különdíját.

(ps)
 
Van abban némi (magyar?) kultúr-tragikomikum, hogy valakinek a világ másik végéről kell egy maréknyi dollárt nyomnia egy hazai filmes markába, hogy az végre alkothasson. több»