Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Szél támad
 
gyjudit   2019. 06. 03.

legújabb vélemény

Miyazaki azt rajzolta amit szeret és ez látszik. Bár nem ez a kedvenc Ghibli filmem, azért különleges helyet foglal el a szívemben.

 
Deku   2017. 12. 24.

Hát volt már sokkalta jobb élményben is részem mert ez most eléggé alul múlta az elvárásaimat. A rajzolási technika igen rendben volt viszont cserébe elég unalmas karaktereket kaptunk. Ez így nagyon nem fair.


 
zsani   2018. 02. 11.

Ez azok a rajzfilmek közé tartozik amiket felnőtteknek készültek. Én minden egyes percét élveztem ennek a mesének, kedves történet. Egy kicsit szomorúra sikerült.

 
ellcrys89   2016. 02. 08.

Na néha kell egy-egy ilyen anime is. Nem mondod rá, hogy hú de isteni alkotás de mégse húzza le az ember egyből, hogy most ez förmedvény. Összességében ez egy szerethetően átlagos anime.

 
july   2015. 05. 09.

Különleges film, valódi animációs varázslat. Gyönyörű az animációja, a japán múlt megkapó, realisztikus ábrázolását is meseszerű zene festi alá, ami nem megszokó élményt nyújt a nézőnek.

 
Ballerz93   2015. 11. 04.

Fel nem tudtam fogni, hogy miféle film is ez. Az elején laposan kezd és ezt a tendenciát tartja is. Annyira untam magam hogy max. egy 30-40 percet voltam képes NAGY nehezen végig nézni. Bűn volt minden, ami ebbe a filmbe belekerült, se értelmes sztori se semmi.

 
edoka   2015. 03. 31.

Szeretem nagyon Hayao Miyazaki munkásságát, de ez a film sajnos nekem annyira nem hozta amit vártam. Ettől függetlenül gyönyörű alkotás, igazából ez a repüléstechnikai dolog nem igazán áll hozzám közel.

A film összbevétele 249 083 684 dollár volt (imdb.com).

 

Az alkotók sok emberi hangot használtak hangeffektként (motorok, földrengés, stb.).

(kázsé)
 

A film japán és amerikai posztere nem egyforma. A japánon csak Naoko látszik.

(kázsé)
 

Jiro és a többiek dala a vacsoránál az 1932-es című filmből származik.

(kázsé)
 

A film Hayao Miyazaki 2009-es mangáján alapul.

(kázsé)
 

Hayao Miyazaki 72 évesen bejelentette, hogy a film bemutatása után visszavonul. Ez a hatodik ilyen bejelentése.

(kázsé)
 

Az első alkalom, hogy Hayao Miyazaki a hangját kölcsönözte egy egész estés animációs filmhez.

(kázsé)
 
A Szél támad, az immáron 76 éves mester legszemélyesebb filmje, amely egy szerelmi történettel fűszerezett, lélegzetelállító képekkel operáló animációs film, a rettegett Mitsubishi A6M “Zero” vadászgép megszületésének körülményeiről. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.