84% 58 szavazat
Taxisofőr

Taxisofőr

Taeksi woonjunsa
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
26
Szereplők (26)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy taxisofőr (Song Kang-Ho) segít egy német riporternek tudósítani a Gwangju felkelésről. A filmet megtörtént események ihlették, ugyanis Jürgen Hinzpeternek valóban egy koreai taxis, Kim Sa-Bok segített 1980 májusában a közlekedésben és a… Több


Rendező: Hun Jang
Forgatókönyvíró: Yu-na Eom
Premier: 2017.08.02.
 
2023.02.19 Caravaggio1978

legújabb vélemény

Elég sok helyen van még ugyanez, csak modernebb autókkal

Jópofa kis film, bizonyos jelenetei olyan érzéseket keltettek bennem, mintha a gyermekkoromba cseppentem volna vissza, egy-két dolog ismerősnek tűnt. A valósághoz képest szerintem az újságíró nagyon morózus volt, és vajmi keveset halljuk a hangját a filmben. Az autók tetszettek és a színészek is. Abszolút odarepít az időben a film, át lehet élni a kalandjaikat a főhősöknek. Az emberi természet viszont nem változik, ma ugyanez van, csak más témakörökben. Azt sajnálom, hogy a valóságban nem találta meg az újságíró a taxist, pedig évekkel később nagyon sokat kereste.

0
 
2020.02.07 Teemeah

Kemény film

Ez egy érzelmileg igen megterhelő kemény film. Bár koreai szokáshoz híven könnyed hangvétellel indul, durvára fordulnak az események és nagyon nehézzé válik a vége felé. Sok kérdést felvet a hazafiasságról, a parancs vs emberség témakörét is körüljárja, és bepillantást enged egy olyan időszakba a koreai történelemben, amikor az emberek a demokráciáért küzdöttek. Papírzsepi nem árt hozzá, de nagyon-nagyon nem!

0

A film összbevétele 833 339 dollár volt (imdb.com).

#1
 

2017-ben a Koreai Filmfesztivál mutatta be magyar felirattal. (2017.koreaifilm.hu)Szerző: Teemeah

#2