70% 60 szavazat
Idegenek Velencében

Idegenek Velencében

The Comfort of Strangers
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
18
Szereplők (18)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy angol házaspár kiruccan Velencébe pótnászútra. Tesznek egy elkeseredett, utolsó próbálkozást, hogy megmentsék válságba jutott kapcsolatukat. Barangolásaik során megismernek egy helyi férfit. Az eleinte szimpatikus Robert egyre inkább rájuk akaszkodik. Elmeséli… Több


Rendező: Paul Schrader
Író: Ian McEwan
Forgatókönyvíró: Harold Pinter
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Olaszország
Premier (HU): 1993.08.26.
Christopher Walken
Natasha Richardson
Christopher Walken
Natasha Richardson
Rupert Everett
Natasha Richardson
Rupert Everett
Helen Mirren
Natasha Richardson
Natasha Richardson
Rupert Everett
 
2020.02.17 end26

legújabb vélemény

Tömény nihilizmus

Össze kell szednem a gondolataimat, hogy a filmből számomra is értelmezhető alkotói célok világossá váljanak. - Gyönyörűen fényképezett, összerakott művészfilm alkotás. Képei sokáig, - talán örökre, - beleégették magukat az agyamba. Paul Schraderre akkor nagyon erősen hathattak az olasz filmművészet legnagyobb kortárs alakjai, szerintem, alapból Fellini, Bertolucci. - Halványan egzisztencialista ideológiát is érzek az alkotói háttérben. Ezt a filmet legfőképpen az "Oltalmazó ég" című Bernardo Bertolucci filmmel tudnám párhuzamba állítani, bár a "nihilista utazás", csak úgy magában való "ténfergés", útkeresés ott nem nagyvárosban történt. De a döntésképtelenség mint a film fő vezérmotívuma, a végkifejlet tragikus okaként ott is jelen volt. (Ha Velence gyönyörűen fényképezett képeire, tökéletes filmes hangulatára lenne szükségem, akkor a DVD-t talán majd máskor is előveszem...)

0
 
2016.07.05 julisX

Nagyon jó film és kitűnő a háttér is. Imádom Velencét!

0
 
2015.04.27 adam

Walken karizmája sokat segített a dolgok állásán, na és persze a környezet is, meg az egész atmoszférája. Nem rossz film, hát még a felépítése!

0

A film összbevétele 1 244 381 dollár volt (imdb.com).

#1