Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Berto49   2018. 03. 27.

legújabb vélemény

Kirívóan magas az értékelésem, megpróbálom megmagyarázni. Akkoriban (1992) még elég kevés ilyen pszichológia thrillert lehetett látni a moziban. Ugyan azóta már számos jobbat is lehetett látni, de az elsők közötti mindig maradandóbb. A filmmel közel egy időben megjelent könyvet (John Lutz írása) is azon frissiben elolvastam, és a kettő együtt emlékezetes maradt. Az érdekes történeten kívül a két női főszereplő játéka is nagyon tetszett. Jennifer Jason Leigh és Bridget Fonda (vajon hová tűnt?) hihető módon, életszerűen játszotta el a maga figuráját. Azóta is, ha a filmek szereplőlistáján feltűnik a nevük, vevő vagyok az adott mozira. Gondolom, hogy Hedra neve nemcsak nekem idézte fel a görög mitológiai vízi szörny, a lernéi Hüdra emlékét. Ahogy Héraklész próbái során legyőzte, úgy Allison is sikeresen megbirkózott vele. A filmhez két szinkron is készült, szerencsére nekem azt sikerült újranéznem amelyikben Bridget Fonda magyar hangja Rudolf Teréz, mert a Nyertes Zsuzsa féléről lehangolóan sok rosszat lehet olvasni. Különben meg maga a történet a lényeg, az pedig hatásos, izgalmas, nehezen feledhető.

 
spikeZ   2016. 10. 27.

Izgalmas, csak a tempójával volt problémám, egyharmaddal lerövidíteném, fölöslegesen elnyújtották, ami a hangulat kárára is ment. Váratlan dolgok ugyan történnek benne, mégis valami hiányzott, pl. az érdekesebb ötletek, ill. a zene is nagyon átlagos volt.


 
acey   2016. 05. 27.

Egész érdekes triller, aminek jó a története, viszont semmi olyan izgalmassal nem tudott előrukkolni, ami megkülönböztetné egy tucat más hasonló filmtől.

A film összbevétele 47 922 919 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben szerepet "játszik" az Ansonia Hotel, a Paul E. Duboy által tervezett épület, amelyet Manhattan legnagyobb szállodájaként építettek 1899-1904 között. Nagyon sok híres lakója volt, többek között Theodor Dreiser, Arturo Toscanini, Gustav Mahler et al. 1907-ig az épület tetején egy farm is működött, innen látták el a vendégeket friss tejjel és tojással.

(Berto49)
 

John Lutz magyarul is olvasható könyve (1992) alapján.

(Berto49)
 

Jennifer Jason Leigh a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.