Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86

A kísérlet (2001)

Das Experiment
Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
12
Képek
1
Videók
A kísérlet
 
sabnock666   2019. 03. 25.

legújabb vélemény

Érdekesség. Kissé felkavart, megdöbbentett, de annyira nem volt rám hatással. Nem volt rossz, többet vártam és egynémely színészi alakítás is kissé gyengécske.

 
Deku   2017. 09. 13.

Ez a film egyszerűen fantasztikus talán ez a legmegfelelőbb szó rá. Nagyszerű módon ért ahhoz, hogy kikapcsolja és szórakoztassa a nézőjét. Ezt pedig én nagyon imádom. Olyan mintha részese lennék egy csodának.


 
GedyPapa   2017. 03. 06.

Fényévekkel jobb, mint az amerikai remake! Pedig a sztori ugyanaz, de mégis jelen esetben a színészek sokkal inkább idomultak a szerepükhöz, mint amerikai társaik. A Zimbardo féle börtönkísérlet mindig is nagyon érdekelt, és itt hitelesen le is vezették, hogy mit tesz a hatalom az olyanokkal, akik nem tudnak vele mit kezdeni!

 
harnas1207   2018. 11. 29.

Én az amerikai változatot láttam először az jobban tetszett.

 
Dodi   2015. 06. 10.

Kissé túlértékelt a film. A téma jó, félelmetes, undorító és kiszámítható. Az hogy az ember egy állatként viselkedhet bizonyos helyzetekben és közösségben, gondolom ez sajnos senkinek sem újság. Minden ilyen témájú filmet elborzadva és kíváncsian nézek annak ellenére hogy lerágott csont. A probléma sokkal inkább a csúsztatásokkal van, mert hogy akad belőle bőven. Egyszerűen nem lehet a nézőt hülyére venni, írom ezt annak ellenére, hogy óhatatlanul is próbálsz azonosulni a szenvedő alanyokkal.

A film összbevétele 141 072 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti kísérlet során senki nem halt meg, és a filmben látható legtöbb esemény szintén nem történt meg.

(kázsé)
 

A film az 1971-es Stanford-i börtönkísérlet megtörtént eseményein alapul.

(kázsé)
 

Időrendi sorrendben forgatták le a filmet.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.