Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Philadelphiai történet (1940)

The Philadelphia Story
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
Videók
 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

Akármilyen nagy siker, és kritikuskedvenc is volt, engem nem nagyon fogott meg. Lehet, hogy csak ez a túlzottan sznob környezet áll távol tőlem, mindenesetre nem egy nagy durranás. Hasonlít a korabeli magyar romkomokra.

 
piZZola   2015. 04. 23.

Az thizem körbe körbe tudnék nézni ilyen és ehhez hasonló filmeket. Klasszikus és hibátlan minen ízében...egy színjáték adaptációjáról van szó...de nem is gondoltam

 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 15. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 44. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Cary Grant folyamatosan Vörösnek hívja Kathleen Hepburnt. Kathleen Hepburn eredeti hajszíne valóban vörös volt.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.