Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Philadelphiai történet (1940)

The Philadelphia Story
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
Videók

Érdekességek: Philadelphiai történet (1940)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 15. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 44. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Cary Grant folyamatosan Vörösnek hívja Kathleen Hepburnt. Kathleen Hepburn eredeti hajszíne valóban vörös volt.

(rbernadett)
 

Alan Rickman azt mondta, hogy ez volt az egyik kedvenc romantikus filmje.

(rbernadett)
 

Katharine Hepburn medencébe merülős jelenetében nem használtak dublőrt.

(rbernadett)
 

A színdarabot kifejezetten Katharine Hepburnnek írta Philip Barry, aki vissza akarta csábítani a színésznőt a színpadra, miután olyan katasztrofális értékeléseket kapott a "The Lake" című Broadway darabért.

(rbernadett)
 

Cary Grantnek felajánlották a lehetőséget, hogy melyik főszerepet szeretné eljátszani és meglepetésükre a kevésbé felkapott szerepet választotta.

(rbernadett)
 

James Stewart nem tervezte, hogy részt vegyen az Oscar-díjátadáson, abban az évben amikor jelölték a díjra. A ceremónia megkezdése előtt kapott egy hívást otthon, amiben azt "javasolták" neki, hogy vegyen fel egy szmokingot és menjen el a gálára. El is ment és meg is kapta a kitüntetést.

(rbernadett)
 

Katharine Hepburn játszott abban a színdarabban a Broadwayen, amin a film alapult, és birtokolta a darab megfilmesítési jogait, amit a milliárdos Howard Hughes-től kapott ajándékba.

(rbernadett)
 

James Stewart mindig úgy érezte, hogy nem érdemelte meg a Legjobb színésznek járó Oscar-díjat a filmben nyújtott alakításáért, annál is inkább, mert úgy érezte, nem őt kellett volna szerződtetni a szerepre. Mindig azt mondta, hogy Henry Fondának kellett volna nyernie az Érik a gyümölcsért (1940), emellett azt is mondta, hogy a díj talán egyfajta elhalasztott fizettség volt a Becsületből elégtelen (1939) című filmjéért.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Cary Grant 100 ezer dollárt kért a szerepért, ami kimagaslóan magas fizetésnek számított. Később kiderült, hogy a teljes összeget a British War Relief Fund-nak ajánlotta fel.

(rbernadett)
 

A filmet 8 hét alatt vették fel és nem volt rá szükség, hogy újra vegyenek fel jeleneteket. A jelentben, amiben James Stewart részegen csuklik, látszik, hogy Cary Grant lefelé néz és vigyorog. Miután a csuklás nem volt benne a forgatókönyvben Grant majdnem nevetésben tört ki, ezért gyorsan vissza kellett fognia magát. A csuklást Stewart találta ki, amiről nem szólt Grantnak.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.