Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
2
Képek
Videók

 
Berto49   2018. 11. 16.

legújabb vélemény

Bulvár újságírás

Sajnos nem találtam szinkronizált változatot, annyi volt a felirat ebben a változatban, hogy még néha nekem is nehézséget okozott, sokszor nem is volt időm a képet nézni, csak a röpködő feliratot olvastam, ezért nem őrzöm meg, pedig érdemes lenne. A korabeli nagy sztárok közül négynek is örülhet az a néző, aki nem restell filmet nézni Noé idejéből. Myrna Loy és a 14 filmben partnereként szereplő William Powell, no meg a következő évben veseelégtelenségben elhunyt Jean Harlow, meg Spencer Tracy nem akármilyen szereplőgárda. Tracy ráadásul a tőle szokatlan vígjátéki szerepkörben. Harlow-ról, az 1930-as évek egyik legnagyobb szexszimbólumáról. pedig a maga korában sok férfi ábrándozhatott. A 26 évesen elhalálozott színésznő mintegy előképe volt Marilyn Monroe-nak. Rövidre szabott élete miatt nem volt alkalma bizonyítani a tehetségét de a szexepilje révén helye van a filmtörténetben. Milyen kár, hogy a TV-csatornák teljes mértékben hanyagolják ezeknek az éveknek a komédiáit, holott - szerintem - sokkal értékesebbek, mint a napjainkban futószalagon gyártott gagyi vígjátékok.

Jean Harlow
 

Magyar címváltozatai: 1. "A megrágalmazott hölgy", 2. "Bulvár románc"

(Berto49)
 

A Metro-Goldwyn-Mayer stúdió 45. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Eredetileg Lionel Barrymore-t szerződtették Mr. Allenbury szerepére, amit Walter Connolly kapott.

(dulkap)
 

Jean Harlow ennek a forgatásnak az idején lett hivatalosan is Jean Harlow, hátrahagyván születési nevét, ami Harlean Carpenter McGrew Bern Rosson.

(dulkap)
 

Egyike azon kevés filmeknek, amiket úgy felöltek a Legjobb film díjára az Oscar-díj átadáson, hogy semmilyen más kategóriában nem jelölték.

(dulkap)
 

Pletyka terjengett arról, hogy Spencer Tracynek és Myrna Loynak viszonya volt a forgatás alatt.

(dulkap)
 

A négy főszereplő állítólag nagyon közeli barátságba került a forgatás idején, és állítólag William Powell még azzal a szokásával is felhagyott, hogy folyamatosan az öltözőben rejtőzzön a jelenetek között, hanem inkább a többiekkel mókázott.

(dulkap)
 

Amikor Jean Harlowt eltemették Glendale's Forest Lawn temetőben 1937-ben, azt a ruhát viselte, amiben ebben a filmben szerepelt.

(dulkap)
 

William Powell és Myrna Loy 5. közös filmje.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.