Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
80
Filmadatlap
 
15
Szereplők
11
Vélemények
9
Képek
3
Videók
A vörös teknős
 
elekm90   2020. 03. 11.

legújabb vélemény

Szép mese, fontos mondanivalóval, mindezt univerzálisan - szavak nélkül. Bár véleményem szerint a rövidsége ellenére kissé vontatott, mindenképp érdemes megnézni, mert egyedi élmény. 7,5/10

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 02. 03.

a nap véleménye

Mese az életről szavak nélkül

Ha azt mondjuk, hogy Studio Ghibli, akkor az animációs film szerelmeseinek egyből eszükbe jutnak olyan alkotások, mint a Chihiro szellemországban, A vadon hercegnője, vagy A szentjánosbogarak sírja. Bizony, bizony a japán animációs műhely számos minőségi remekművel örvendeztette meg a nagyérdeműt az utóbbi évtizedekben. Ám miután a 2013-as Szél támadot követően a stúdió alapítója, s leghíresebb rendezője, Hayao Miyazaki bejelentette végleges nyugdíjba vonulását, a Ghibli vezetősége szembetalálta magát a nagy kérdéssel: hogyan tovább. Nos, az egyik lehetséges válasz a koprodukció más nemzetek animátoraival, jelen esetben a holland Michael Dudok de Wittel, s az együttműködésük eredménye A vörö... több»


 
Deku   2017. 12. 24.

Nem tudom miért gondoltam, hogy ez a történet majd megnyerő lesz számomra de úgy voltam vele, hogy miért ne. Egyszer élünk. Végül kiderült, hogy számomra ez nem volt annyira megnyerő mint számítottam.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 29.

Az utóbbi évek egyik legjobb, legérzelmesebb mese amit láttam. Szívszorító volt látni ahogy próbál túlélni a szigeten és egy új életet felépíteni kényszerűségből. A képi világa mesének lenyűgöző és szemetgyönyörködtető.

 
moviewer   2017. 07. 05.

Hihetetlen, hogy szavak nélkül is milyen komoly érzelmeket és hangulatot képesek átadni a készítők. Az egész nagyon szépen van kidolgozva. Gyönyörű az animáció, a zenék tökéletesek. Mondjuk elismerem ez nem feltétlenül az a film ami mindenkinek tetszik. Kell hozzá egyfajta hangulat, ha az ember csak egy kis könnyű szórakozást keres, nem biztos, hogy ez a megfelelő film. De ha valami komolyabbra, érzelmibbre vágyik akkor tökéletes.

 
Mindenképpen egy különleges, érdekes darab kerekedett A vörös teknősből, ami már önmagában is szép teljesítmény. több»
 
Valamikor tinimagazinok kedvenc kérdése volt (remélem, ma már nem az): mit vinnénk magunkkal egy lakatlan szigetre? Nos, ennek a kívül-belül gyönyörű animációs filmnek az emlékét biztosan magunkkal visszük. Hiszen a maga költőien letisztult módján segít a túlélésben: minden elfért benne, ami igazán fontos az életben. 90/100 több»
 
Meditatív animációs gyöngyszem, melyet mintha maga a természet alkotott volna. több»

A film összbevétele 787 712 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 6 627 587 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 056 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert

(BéBé)
 

Kilenc évnyi megfeszített munka eredménye.

(BéBé)
 

Ghibli studiónak összesen 6 munkatársa volt amikor ezt a filmet készítették

(BéBé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.