Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
84

A vörös teknős

(La tortue rouge)
A vörös teknős
 
moviewer  2017. 07. 05.

Hihetetlen, hogy szavak nélkül is milyen komoly érzelmeket és hangulatot képesek átadni a készítők. Az egész nagyon szépen van kidolgozva. Gyönyörű az animáció, a zenék tökéletesek. Mondjuk elismerem ez nem feltétlenül az a film ami mindenkinek tetszik. Kell hozzá egyfajta hangulat, ha az ember csak egy kis könnyű szórakozást keres, nem biztos, hogy ez a megfelelő film. De ha valami komolyabbra, érzelmibbre vágyik akkor tökéletes.

 
bbozsi  2017. 02. 11.

Fantasztikus film, minden benne van, amit az Életről tudni kell. Van benne egy kis Robinson, Öreg halász és tenger, mitológia, és még ezernyi más párhuzam. Csodás utazás!

 
eszterreka  2017. 03. 22.

Én elsősorban azért tekintettem meg a filmet, mivel a Ghibli Studio is részt vett a készítésben. A ghibli (számomra jellegzetes) stílusát akartam viszont látni, ám miután végignéztem, kicsit csalódtam, mert nem pont azt kaptam amire számítottam, viszont most már nem bánom. Így is jó volt a film, élvezhető, látványos és igazából elgondolkodtató is és elsőre voltak olyan jelenetek, történések amelyeket nem igazán tudtam értelmezni, bár szerintem ez olyan film, amit minden egyes megtekintésnél egye jobban megért, átlát az ember.

 
KingPin  2017. 01. 13.

Nagyon érdekes élmény volt ez a film, habár kételkedem benne, hogy mindent megértettem, amit a film készítői el akkartak mondani. Nagyon összetett volt az egész. A látvánnyal kommunikált a film, és ez nagyon meghökkentő volt, minden egyes képkockára koncentrálni kellett, hogy megértsem. Ajánlani tudom mindenkinek aki valami másra vágyik, valami különlegesre és csodálatosra.

 
Holló  2017. 01. 12.

Nagyon megrázó film. Szavak nélkül is mély érzéseket képes kiváltani. Eleinte furcsa volt, de később megértettem miért, nincs benne beszéd, vannak dolgok amiket nem lehet és nem is szabad szavakba önteni. A látvány fantasztikus, az állatok varázslatosan vannak ábrázolva és a zene sokáig fog még a fülemben csengeni.

Smoking Barrels: A vörös teknős
Mindenképpen egy különleges, érdekes darab kerekedett A vörös teknősből, ami már önmagában is szép teljesítmény.
VOX.hu - A vörös teknős
Valamikor tinimagazinok kedvenc kérdése volt (remélem, ma már nem az): mit vinnénk magunkkal egy lakatlan szigetre? Nos, ennek a kívül-belül gyönyörű animációs filmnek az emlékét biztosan magunkkal visszük. Hiszen a maga költőien letisztult módján segít a túlélésben: minden elfért benne, ami igazán fontos az életben. 90/100
Supernaturalmovies: A vörös teknős
Meditatív animációs gyöngyszem, melyet mintha maga a természet alkotott volna.
 

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert

(BéBé)
 

Kilenc évnyi megfeszített munka eredménye.

(BéBé)
 

Ghibli studiónak összesen 6 munkatársa volt amikor ezt a filmet készítették

(BéBé)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.