Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A vörös teknős (2016)

La tortue rouge
Filmadatlap
 
14
Szereplők
13
Vélemények
9
Képek
3
Videók

Galéria (9)

Videók (3)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 04. 16.

legújabb vélemény

0
Egyedi stílus és hangulat

Tetszett a mese stílusa és atmoszférája. Nagyon jól mutatta be, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie az embernek, ha egyedül van és kiszolgáltatott. Hogy milyen örömök és bánatok érik. A film felénél viszont kicsit alábbhagyott a lelkesedésem. Egy fele ilyen hosszúságú játékidőt jobban el tudtam volna képzelni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 02. 03.

a nap véleménye

0
Mese az életről szavak nélkül

Ha azt mondjuk, hogy Studio Ghibli, akkor az animációs film szerelmeseinek egyből eszükbe jutnak olyan alkotások, mint a Chihiro szellemországban, A vadon hercegnője, vagy A szentjánosbogarak sírja. Bizony, bizony a japán animációs műhely számos minő... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 07. 29.

1

Az utóbbi évek egyik legjobb, legérzelmesebb mese amit láttam. Szívszorító volt látni ahogy próbál túlélni a szigeten és egy új életet felépíteni kényszerűségből. A képi világa mesének lenyűgöző és szemetgyönyörködtető.

 
Deku   2017. 12. 24.

0

Nem tudom miért gondoltam, hogy ez a történet majd megnyerő lesz számomra de úgy voltam vele, hogy miért ne. Egyszer élünk. Végül kiderült, hogy számomra ez nem volt annyira megnyerő mint számítottam.

 
elekm90   2020. 03. 11.

0

Szép mese, fontos mondanivalóval, mindezt univerzálisan - szavak nélkül. Bár véleményem szerint a rövidsége ellenére kissé vontatott, mindenképp érdemes megnézni, mert egyedi élmény. 7,5/10

 
moviewer   2017. 07. 05.

0

Hihetetlen, hogy szavak nélkül is milyen komoly érzelmeket és hangulatot képesek átadni a készítők. Az egész nagyon szépen van kidolgozva. Gyönyörű az animáció, a zenék tökéletesek. Mondjuk elismerem ez nem feltétlenül az a film ami mindenkinek tetsz... több»

 
bbozsi   2017. 02. 11.

0

Fantasztikus film, minden benne van, amit az Életről tudni kell. Van benne egy kis Robinson, Öreg halász és tenger, mitológia, és még ezernyi más párhuzam. Csodás utazás!

A film összbevétele 787 712 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 6 627 587 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 056 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert

(BéBé)
 

Kilenc évnyi megfeszített munka eredménye.

(BéBé)
 

Ghibli studiónak összesen 6 munkatársa volt amikor ezt a filmet készítették

(BéBé)
 

Ez az első non-Japanese film aminek producere Studio Ghibli.

(BéBé)
 
Valamikor tinimagazinok kedvenc kérdése volt (remélem, ma már nem az): mit vinnénk magunkkal egy lakatlan szigetre? Nos, ennek a kívül-belül gyönyörű animációs filmnek az emlékét biztosan magunkkal visszük. Hiszen a maga költőien letisztult módján segít a túlélésben: minden elfért benne, ami igazán fontos az életben. 90/100 több»