60% 63 szavazat
Üvöltő szelek

Üvöltő szelek

Wuthering Heights
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
21
Képek (21)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Mr. Earnshaw a skót felföld lápos vidékén egy gyermeket talál. Megesik a szíve az elhagyott fiún, és hazaviszi a házába. Heathcliff a lányával Cathy-vel és fiával Hindley-vel együtt nő fel. Az évek multával Heathcliff beleszeret Cathybe. Hindley mindenáron tönkre akarja tenni a fogadott gyereket, mert úgy érzi, hogy apjuk szinte kizárólag csak vele foglalkozik. Amikor Mr. Earnshaw meghal, Hindley lesz a család a család feje, és az istállóba száműzi Heathcliffet. Később Cathy is elhagyja a házat, feleségül megy a szomszédos birtokos fiához. Heathcliff bosszút tervez.

Forgatókönyvíró: Anne Devlin
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 1992.08.01.
 
2019.06.26 Yosihiro

legújabb vélemény

Üvöltés

Igen üvölteni tudnék...... Azt hiszem ez a film nem sikerült jól és akkor nem állok messze a valóságtól. A szinészek teljesítményétöl többet vártam de csalódnom kellett. Bár valjuk meg öszintén a forgatókönyv sem volt acélos. A film tartalma nem tudta tudja átadni az érzéseket. Igazából nem láthatunk érzehetünk forró mindenre kiterjedö szerelmi köteléket. Csupán haragot , féltékenységet dühöt kapunk. A szerelem érzése csak "nyomokban" érezhetö látható. Összességében a film képi vágása és a forgatóköny 3 csillagot érdemel míg a szinészi alakítások csupán a 2 csillagot . A hangi effektek 3 csillag. Igazából nincs olyan momentum ami igazából megragadna az emberben ezen film kapcsán pedig nagy várakozással ültem neki hogy megnézzem föként a színészek miatt is. Amit kaptam csalódás. A drámai rész is inkább szürkébbre sikerült mint drámaira és nem lehetett érezni azt a szívszorító fájdalmat amit ekkor kellene. Bár itt a vélemények megoszlanak, de valljuk meg öszintén ez nem sikerült jól. Pozitívumot igazából nem is tudok mondani. Üdv Yosi

0
 
2017.04.14 bahhama

Tetszett a film, nekem könyvben vontatott volt kissé, a filmet többször megnéztem. A film sem pörög, de a történet, a karakterek ábrázolása megfogó.

0
 
2016.06.05 Toncsi

Gyönyörű, szép, fájdalmas, szenvedélyes, de az elejétől a végéig a szerelemről szól. És a regény, nem kifejezetten csak erre irányul. Legalábbis, nem ennyire. Vannak ott más dolgok is, és bevallom engem ez a sarkítás kicsit zavar. Ralph Fiennes pedig egyáltalán nem illik ebbe a szerepbe. Pont.

0
 
2018.10.06 LadyN

Szép és Jó. Csak kár, hogy Juliette Binoche-t egyszerűen egy színtelen egyéniségnek tartom, úgy alapból. Illetve túlontúl naiva ebbe a szerepbe. És egyáltalán nem képviseli a szerelmi szenvedélyt.

0