Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
15
Szereplők
13
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

legújabb vélemény

Csodálatos film, alapmű, mindenkinek látnia kell egyszer vagy inkább többször. Hihetetlen hogy már 23 éve készült csodálatos a fényképezés és a zene is tökéletes. Ilyen a világunk és nem amilyenné akarjuk formálni. Egyszer totál berúgva néztem meg hihetetlen feelinge volt a zene már-már túlvilági jól kihozta az akkori állapotomat.

 
hsanya182   2017. 11. 15.

Meditatív jellegű természetfilm az életformákról. Sokszor gondolataimban elmerengtem rajta, majd egy csodaszép táj láttán gyönyörködtem. A film második fele főleg a civilizációkról szóló pillanatokról szól. Elgondolkodtató képáradat :)


 
TribeBubu   2017. 03. 03.

Szép és érdekes, ugyanakkor dühítő és sokkoló film. Bemutatja bolygónk gyönyörű tájait, életformáit, (sokszor ijesztő dolgokat, mégis elképesztően szép felvételekkel,) az emberiség természet közelében élő kis töredékét és azokat, akik még gyakorolják felmenőik ősi vallását. Láthatunk zarándokhelyeket, fura művészeteket, híres és kevésbé híres műemlékeket és romokat. Közben kap a néző nem kevés kontrasztot is a szép képsorok mellé: bemutatásra kerül az emberi gyarlóság, a társadalom alja és a nyugati kultúrában élők számára akár borzasztónak is mondható szertartások. Ezt mindenkinek látnia kellene, hogy kicsit elgondolkodjunk azon, hogy hová romboljuk még szülőbolygónkat, ha a már negyed évszázada készült felvételek is ilyen sokkolóak, pedig azóta csak romlott a helyzet. Sőt egyesek talán eleinte a primitív kultúrákat nevetségesnek találhatják, de a film későbbi felvételeit látva rá kell ébredjenek, hogy azok az emberek életrevalóbbak, akiknél látszólag megállt az idő. Szakmai szemszögből pedig tökéletes: olyan felvételek, hogy David Attenborough a mai napig irigykedhet rájuk, a zenék az ember lelkéig hatolnak, maga a koncepció, hogy szöveg nélkül, csak zenei aláfestéssel mutatnak képsorokat, bámulatos. És a legnagyobb zsenije a Barakának a vágás. Ennyire ötletesen sorba tenni a felvételeket csak a legprofibb vágók képesek.

 
SzFa   2017. 09. 20.

Nagyon tetszett, különleges film. Művészfilm kategóriát simán megérdemelt volna, elképesztő tájak, jelenetek vannak benne. Nekem különösen tetszett, hogy nincs benne szöveg, párbeszéd csaka zene, a hangok, a színek és a képek által jön át a mondanivalója. Gyönyörű és egyedülálló film.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Ez a film nagyon különleges. Nagyon érdekes, izgalmas a szerkesztése, ahogy képekben, kisebb jelenetekben kommunikál. A színvilága is nagyon megkapó. Én a vége felé már kicsit megcsömörlöttem attól, hogy nem kapott elég teret a hangzóság, nem hallottam szöveget, beszédet, dialógusokat, megmondom őszintén. Ennek ellenére csak ajánlani tudom a filmet, egy élmény.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.