74% 45 szavazat
Vörös és fekete

Vörös és fekete

Le Rouge et le Noir
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
18
Szereplők (18)
8
Képek (8)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Julien Sorel, az egyszerű sorból jött ambíciózus fiú Chelan abbé ajánlásával házitanítói álláshoz jut a Renal családnál. A harmincéves gyönyörű Madame de Renal előbb barátságot, majd egyre inkább végzetes szerelmet érez a fiatalember iránt. Julien, bár maga is megszereti az asszonyt, csupán ugródeszkának használja őt. Amikor egyik gyermeke megbetegszik, Madame de Renal ezt az ég büntetésének tekinti. Kapcsolatuk egyre veszélyesebbé válik. Julien katonai szemináriumba megy, majd De la Mole márki titkáraként vállal állást...

Ország: Franciaország, Olaszország
Premier: 1954.10.29.
Gérard Philipe
Danielle Darrieux
Jean Martinelli
Gérard Philipe
Jean Martinelli
Gérard Philipe
Danielle Darrieux
Gérard Philipe
Jean Martinelli
Gérard Philipe
Danielle Darrieux
Antonella Lualdi
 
2022.01.16 Dorkateo

legújabb vélemény

Túl ódivatú

Nem tudtam türelmesen nézni ezt a feldolgozást. Hiába a nagy színésznevek, nekem ódivatú, unalmas a játékuk. A rendező narrációval mutatta be Julian Sorel gondolatait, így eljátszani már alig maradt valami, ettől bábszerű lett számomra az egész film. Hol van ez az alakítás mondjuk egy Töröcsik Mari-féle Körhintához képest... A felvételek sötétek, nehezen nézhetők. Pedig vannak kedvenc filmjeim ebből az évtizedből, de számomra ez a film elcsépelt és elavult. Sajnálom.

0
 
2016.10.14 petera050

A könyv nem igazán volt a kedvencem sose, szerintem egy kicsit túlságosan is részletekbe menő a történet, átesik egy ponton, ahol már nem volt türelmem annyira követni. A film azonban egy kicsit letisztultabb és élvezetesebb. Ez egy nagy előnye, szerintem ha fordítva ismerem meg, akkor a könyvet is szívesebben elolvastam volna.

0
 
2019.07.09 EDUARD98

Bár nem különösen szoktak bejönni nekem a könyvadaptációk, hát még a kosztümös filmek, de be kell lássam a Vörös és fekete méltó a hírnevéhez. Az alkotók semmit sem bíztak a véletlenre, precízen építették fel a dramaturgiát és a szereplőgárda is egytől-egyik emlékezetesen alakított.

0