80% 50 szavazat
Egy levél három asszonynak

Egy levél három asszonynak

A Letter to Three Wives
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
27
Szereplők (27)
2
Képek (2)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
3
Díjak (3)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy asszonyt bosszantja, hogy barátnõi örökké panaszkodnak a házasságukra. Névtelen levelet ír hát a három barátnõjének, s mindegyikkel közli, hogy férjének szeretõje van, és el fogja õt hagyni. E levelek kézhezvétele után iszonyú kalamajka támad. A sokknak… Több


Forgatókönyvíró: Vera Caspary, Joseph L. Mankiewicz
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1949.01.20.
 
2018.12.02 Berto49

legújabb vélemény

A csábítás iskolája

Mankiewicz 1949-ben készített filmje nagyon jól elszórakoztatott, igazán megérdemelte a két Oscart! Különösen tetszett Linda Darnell Lora Mae szerepében, hiszen tökéletesen játszotta el, hogyan kell elcsábítani egy áruházlánc tulajdonost. A csattanó a végén igazán meglepő. Remek egyensúlyt teremt a jelenidejű és a flashbackekben látott események között. Egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy igazán jó filmekért érdemes kutakodni a negyvenes-hatvanas évek kimeríthetetlen választékában. Lora alakja mellett a fiatal Kirk Douglas alakítása is nagyon a csúcson van.

0
 
2015.10.26 Sniper

Nagyon szeretem ezt a filmet, mert remekül rávilágít arra, hogy nem minden fekete és fehér egy kapcsolatban. Remek a története és a rendezői munka is igazán jól sikerült. Kirk Douglas pedig sármos és zseniális!

0
 
2015.03.06 JamesBont

Bolondulok a régi fekete-fehér filmekért! Nagy öröm volt ráakadni erre a gyöngyszemre. Rém egyszerű történet egy pici csavarral és remek színészi alakításokkal.

0
 

Az elérhető források alapján a filmet nem mutatták be Magyarországon, így ez a magyar cím nem hivatalos. (library.hungaricana.hu)Szerző: Teemeah

#1