Az ikonikus gyerekműsor-vezető Fred Rogers életének, tanításainak és hagyatékának felfedezését kínálja ez a dokumentumfilm.
Nem ez a kedvenc műfajom, így éppenséggel nem is sokat láttam, de azok közül, amikhez volt szerencsém, a Lennék a szomszédom? magasan viszi a prímet. Nem láttam még ehhez fogható dokumentumfilmet, le a kalappal az alkotók előtt, Fred Rogersnek pedig minden tiszteletem azért, amit tett.
Bár mi talán kevésbé ismerjük (oké, Tom Hanks filmjének hála már talán kicsit jobban), Fred Rogers valóban egy páratlan figura volt, amit remekül visszaadott ez a dokumentumfilm is. Egész végig valami kellemes bizsergés töltött el, miközben néztem, sokat tanulhatnánk tőle, és erre a film remek lehetőséget nyújt.
Morgan Neville rendezőt nagyban inspirálta egy Yo-Yo Ma-val folytatott beszélgetése, aki elmondta neki, hogy Fred Rogers segített neki abban, hogyan használja jó célokra a hírnevét.