2015.10.25 15:25 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Mi lenne akkor, ha egy szép napon minden megoldható válik? Vagy mégsem?

Neil Burger érdekes és stílusos mozit hozott össze. Igen kívülről ez egy középszerű drogos filmnek nézett ki, de közben voltak benne igenis elgondolkodtató és hatásos momentumok is. Ugyan ki nem gondolkodott még el eddig azon, hogy valami szer hatására egyszerre csak mindent tud, mindenre emlékszik, a határok eltűnnek és mindenható válunk. De mi van akkor ha leállunk? Vagy végül már akkora agyunk lett, hogy képtelenség, hogy túljárjanak az eszünkön? Érdekes film ez, sok elmélkedésnek ad lehetőséget.

A forgatókönyv persze néhol hiányos és logikátlan, de olyan jól szórakozunk, hogy nem foglalkozunk vele. Bradley Cooper ekkor éppen feltörekvő színészként jó választás volt, mint lepattant, mint szépfiúnak is. Méltó párja az idősödő De Niro, persze tőle jobbakat láttunk már, de szeretjük mindig, ahogy Abbie Cornish is jól szerepelt. Eddie és Carl jó ellentétei egymásnak, egyik a fiatal, feltörekvő, aki egy külső hatásra éri el a sikereit, a másik önerőből, egy élet alatt és tehetsége által, vajon melyik a jobb, melyiknek van nagyobb joga a hatalomra? Nem egy politikust, vagy üzletembert lehetne ilyen módon megvizsgálni.

Mi lenne akkor, ha egy szép napon minden megoldható válik? Vagy mégsem?

Külön kiemelném még Andrew Howardot, aki zseniálisan hozta az orosz maffiózót, mindezt nagyon jó akcentussal. A kamera kezelés látványos, egyes részek kifejezetten jól néznek ki. Mindenképpen érdemes vele egy próbát tenni, minőségi szórakozás, némi mondanivalóval, kitekintés a világunkra, feltehetünk néhány kérdést magunkba. Úgy láttam idén jött a folytatás sorozatban, Cooper is van benne, kíváncsi leszek rá.

misztikus | sci-fi | thriller

Egy sikertelen író életét egészében megváltoztatja egy szupertitkos „intelligens gyógyszer”, amely kihozza az emberből a legjobbat: a teljes agykapacitását használni kezdi,... több»

0