2016.02.02 14:03 moov18 Olvasottság: 199x
0

Egyszer megnézni nem vétek

Egészen izgalmas, pörgős, elgondolkodtató, kis thriller ez a Védtelen gyermek (A 39-es ügy). Kétszer kellett elolvasnom a szereplők listáján Renée Zellweger nevét, mire elhittem, hogy jól látok. Egyszerűen hihetetlennek és lehetetlennek is tűnt egyszerre, hogy elvállalt egy ilyen szerepet, egy ilyen jellegű misztikus(?) thrillerben. Szociális munkást játszik, aki egy erősen bántalmazott, tragikus múltú kislányt vesz a saját szárnyai alá; aztán a fagyi hamar visszanyal, ahogyan az lenni szokott.

Szerencsétlen, megmagyarázhatatlan eseményeket zúdít ezzel a tettével magára, hamar rá kell döbbenjen, hogy nem ez volt élete legjobb döntése. A film nézése közben rájöttem, hogy több ponton emlékeztet egy másik hasonló alkotásra, méghozzá Az árvára, többek közt az alapkoncepcióban vannak erősen ütköző momentumok (árvaházból kivett gyermek, akit a nevükre iratnak, elszabadulnak az indulatok). Egyébként nagyon tetszetős kis film volt, néhol frusztráló, néhol stagnáló elemekkel, már ami a thriller részét illeti. Szerintem mindenképpen érdemes belevágni és megtekintetni, hiszen tud újat mutatni, próbál az idegekre hatni.

Egyszer megnézni nem vétek

Bradley Cooper szerepeltetése számomra egy kérdőjel volt, pótolható is. A kislány elég jól nyomja végig és adja alánk az érzést. Egyébként negatívumnak felszámolható, hogy kissé kiszámítható volt, valahogy megéreztem a befejezést, nem rejtették véka alá a készítők tervüket kellőképp, hogy hova is szeretnének kilyukadni. Ettől függetlenül minimum egyszer ajánlatos.

horror | misztikus | thriller

Renée Zellweger szociális munkást játszik ebben a thrillerben: egy különös és titokzatos múltú kislány, a nyugtalanítóan viselkedő Lillith Sullivan ügyét bízzák rá. Ám... több»

0