2016.10.08 14:27 e-batta Olvasottság: <100x
0

Fekete bárány

Már nagyon vártam ezt a filmet, mert Imran Khan követi nagybátyja Aamir Khan jó szokását, és az évi egy filmforgatás után, mostanában hosszú szüneteket tart, két évet kihagyott, a tavalyi Katti Battinak meg nincs magyar felirata, most meg megint leállt, szóval idáig ez az utolsó filmje, amihez van magyar felirat. Amúgy sem forgat sokat, de azok a filmek, amiket idáig csinált (egy-két kivétellel) mind tetszettek. Kareena Kapoorral forgatott már, egy évvel korábban az Ek Main Aur Ekk Tut, és már akkor működött köztük az összhang (ami valamiért mégsem hozott sikert kettősüknek). Itt sincs másként, mindketten hozzák a formájukat, ismét olyan karaktereket személyesítve meg, ami vicces, meglepő és nevetésre ingerlő.

Már az első dal alatt Imran kendőzetlenül azt énekli a refrénben, hogy: Csókold meg a seggem (Kiss My Ass), szóval felkészültem arra, hogy ennél nem adja lejjebb. És bár később nem lesz ennyire szókimondó, azért a tisztességes tamil középosztálybeli család fekete bárányának szerepéért nem kell megküzdenie, alapból az övé a kitüntető cím. És mellé beszerez egy olyan barátnőt Kareena személyében, aki annyira ön és közveszélyes, hogy Imran lánykérés helyett, meggyőzően elmagyarázza leendő apósának, hogy miért is nem kellene összeházasodniuk, illetve mondjon egy jó okot, hogy miért is vegye el a leányzót. Az említett jelenet alatt prüszköltem a nevetéstől.

A másik emlékezetes jelenet, amikor az étteremben örökbefogadja a feltálalás előtt álló királyrákot, és helyes kis üveglábosban haza is viszi, később a szokatlan házikedvenc a Sandy keresztnevet kapja.

Miután Imran megszökik saját elrendezett esküvője kellős közepén egy szál dhotiban (jó lábai vannak), addig fut, amíg meg nem találja a világ végén, egy sarokkal jobbra az említett leányzót, egy kis faluban, ahol se villany, se csirke. Térerő meg alig. Szóval élhetetlen hely, iszonyat jó karakterekkel, mindjárt a helyi adószedő, akit Anupam Kher játszik zseniálisan, a frissen szült asszonyka, aki este már vacsorát főz, a napszemüveg-fétisben szenvedő kiskrambóig, mindenki imádnivaló, már ezért megéri megnézni a filmet.

A zene szuper, a táncok is, Kareena egyre csodálatosabb, és persze Imran a király. Nekem legalábbis.

A filmet többször nézősnek jellemezném.

0