2017.01.30 11:29 e-batta Olvasottság: <100x
0

Tanulhatnának belőle a hazai pszichológusok

Sok ismerősömnek nem tetszett, mások erősen gondolkodtak rajta, hogy ez most jó film vagy sem, nekem viszont egyértelműen jó napot szerzett. Vagy inkább estét. A szinopszis alapján nem is vártam valami bollywoodi zenés-táncos egyveleget (bár az is volt a filmben), meg azt sem vártam, hogy akciódús története legyen, úgyhogy nem kellett csalódnom az előérzeteimben. Viszont kénytelen kelletlen eszembe jutottak a réges-régi idők, amikor még én is sűrűn látogattam a pszichiátriát, és közel sem kaptam ilyen mértékű segítséget, mint Kaira a filmben.

Jug, a rendhagyó módszereiről ismert pszichológus ugyanis apró történeteken, vagy jól irányzott és jó időben feltett kérdéseken keresztül vezeti el a lányt oda, hogy felismerje milyen gyerekkori csapdából kell kitörnie, hogy végre maradéktalanul élvezhesse az életet. A tengerparton vagy a biciklizés közben megtartott terápiás ülések már eleve jó pontot szereztek nálam, a székelmélet nagyon is szöget ütött a fejemben, a háttérben tevékenykedő sztárjátékosok (, Ali Zafar, Kunal Kapoor) néhány mondatos szerepeikkel pedig pont megfelelő arányban ellensúlyozták, hogy Alia Bhatt és Shah Rukh Khan ne borítsa be a vásznat teljesen. SRK-t pedig nagyon is el tudnám fogadni ilyesfajta szerepekben, amikor nem fiatal hölgyek legyeskednek körülötte, hanem középkorú emberként tart némi távolságot az ifjakkal szemben (SRK valahol ki is twittelte, hogy elege van a romantikus szerepekből). Alia Bhattnak volt egy-két nagyon erős jelenete, nem a film elején, mert a film első felével nekem is gondjaim támadtak, nem igazán tudtam senkit sem elhelyezni magamban (a rendező itt valamit nagyon elnézett), amikor a családját szembesíti gyerekkori traumáival, akkor meg hirtelen beugrott, hogy láttam már tőle ugyanezt a karaktert, méghozzá a Highwayben.

Tanulhatnának belőle a hazai pszichológusok

Ott is szívbe markoló volt, és itt sem végzett félmunkát. A terápiás beszélgetések dialógjait pedig bátran javaslom az itthon praktizálóknak, nyugodtan vegyék kölcsön némelyik elemét, mert a hatása elementáris lesz.

dráma | romantikus

Kaira, a feltörekvő operatőr a tökéletes élet keresése közben zsákutcába jut. Találkozik Jug-gal, a rendhagyóan gondolkodó pszichológussal, aki beszélgetéseik során segít... több»

0