2017.03.07 16:57 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 242x
2

Will Smith, a legenda, vagyis a föld megmentője... utolsó nagy cselekedete!!!

Még a moziban néztem meg először ezt a posztapokaliptikus horrorfilmet, persze azóta számos alkalommal láttam, és csak utána jöttem rá, hogy a rendező Francis Lawrence nevéhez fűződik, aki Az éhezők viadala trilógia atyja egyben, vagy éppen, ami jobban hasonlít a Legenda vagyok című alkotásra, a Constantine, a démonvadász.

Mindig is szerettem, és jó párszor foglalkoztatott, hogy az ember mégis miképp oldaná meg, vagy próbálná meg az ilyesfajta "világvége" borzalmakat feldolgozni, és tenni ellene, főleg, ha évek után is a legjobb barátja egy kutya, és emberi jelenlétnek nyoma sincs. Ezért is emelném ki azokat a jeleneteket, amik számomra sokat jelentenek, és mélyen megragadtak bennem, mivel valamilyen szinten bele lehet ebbe őrülni, és ez akkor derül ki, amikor főhősünk, Will Smith, aki egyébként remekül hozta a tőle elvárt szintet, bemegy a boltba, próbálja a mindennapos teendőket nem hagyni eltüntetni a sötétségbe, és próbabábukkal kommunikál, ami mutatja, milyen kegyetlen is a magány. De, ha már magány és zavartság, az megmutatta, mennyire volt tartás és rendszer az életében. A házban mindennek megvolt a helye, és az alagsorban nap nap után próbálta megoldani, felkutatni a megoldást, az ellenszérumot.

Will Smith, a legenda, vagyis a föld megmentője... utolsó nagy cselekedete!!!

Kapunk a filmtől igazi horrort, jó sok drámát tele érzelmekkel, és sok-sok izgalmat. Jó húzás volt – ahogyan telik a film, pár apró visszaemlékezéssel – megmutatni, mi is történt valójában, az okot és az okozatot, amikre válaszokat kapunk. Sajnos megismerhetjük az emberi elme legrosszabb tulajdonságait, miszerint, ha szomorú, reményvesztett vagy éppen dühös, zaklatott állapotban van az illető, akkor nem gondolkodik, és bármire képes. Gondolok itt a legjobb barátja elvesztésére, és a "halálba" vezető út sötét bugyraiba, amikor az ember feladja, és már nem érdekli semmi, de akkor jön az utolsó reménysugár, amibe kapaszkodhat, és egy nőnek hála megmenekül, még akkor is, ha ez csak olaj volt a tűzre.

A vége nekem nagyon tetszett, lebilincselő volt látni, hogy a rossz után jó dolog történhetne, de mégis tovább fokozódik egy adott pillanatig, és jóra fordul, és menthetővé válik az emberiség sorsa, mivel főhősünk, Will Smith bátran veti bele magát a halálba, hogy Legendává válhasson.

dráma | sci-fi | thriller

A  tudós Robert Newille az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek,... több»

2